Stiri Vulturi

Bogdan Popa, convocat de urgență la națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.11.2022

Bogdan Popa, convocat de urgență la națională

Cu o zi înaintea reunirii echipei naționale în vederea meciurilor din faza a doua a precalificărilor pentru FIBA EuroBasket 2025, lotul suferă o modificare de ultim moment. Bogdan Popa, jucătorul lui CSM Ploiești, a fost convocat de Dragan Petricevic din cauza problemele fizice suferite de jucătorii chemați inițial.

Conform comunicatului celor de la CSM Ploiești, baschetbalistul de 25 de ani va suplini absențele lui Rolland Torok și Ștefan Grasu. Despre jucătorul lui CSO Voluntari știam deja că va lipsi o perioadă în urma unei lovituri din meciul cu Merlins Crailsheim din FIBA Europe Cup.

Noutatea este reprezentată de indisponibilitatea lui Ștefan Grasu, care a fost prezent pe parchet chiar duminică, în derby-ul câștigat de Dinamo București în fața celor de la CSO Voluntari. El se adaugă listei de jucători accidentați de la gruparea alb-roșie, unde mai sunt prezenți Rareș Uță și Radu Vîrnă.

Cei doi au fost trecuți pe lista de jucători ce pot fi convocați în caz de urgență, dar problemele medicale nu le-au permis să facă parte din lot. Pe acea listă se regăsesc și Luca Vasile, un alt jucător ce a absentat de pe teren în weekend, Kris Richard și David Vida.

În cele cinci partide disputate de CSM Petrolul Ploiești, Bogdan Popa a impresionat și are medii de 8.4 puncte și 5 recuperări pe meci. El a fost ales și în echipa ideală a etapei cu numărul trei, după ce a încheiat cu 19 puncte și 7 recuperări confruntarea cu CSM Miercurea Ciuc.

România a debutat cu stângul în faza a doua a precalificărilor, pierzând cu Bulgaria și Portugalia. Următoarele două meciuri ale Vulturilor vor avea loc pe 10 noiembrie (vs. Cipru, ora 19:00) și 13 noiembrie (vs. Portugalia, ora 19:00).

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!