Stiri Vulturi

CE U16F - Tricolorele au cedat în compania Lituaniei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.08.2014

CE U16F Divizia B

57-52

  Statistică  

Reprezentativa feminină U16 a României a suferit o nouă înfrângere la Campionatul European Divizia B de la Tallinn, scor 52-57 (10-19, 11-11, 10-18, 21-9) în compania Lituaniei. Partida jucată împotriva echipei baltice a contat în lupta pentru pozițiile 9-17 din cadrul competiției. 

Gazdele de pe foaia de joc, Lituania, a început în forță disputa cu fetele pregătite de Mădălin Piperea, reușind să pună după primele 10 minute un ecart de 9 puncte, scor 19-10. Actul secund a fost unul echilibrat, însă cu destul de puține puncte marcate de ambele părți, 22 împreună, scor 11-11. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj înregistra 30-21 în favoarea Lituaniei. Primul sfert din repriza a doua a semănat foarte mult cu primul din debut. Balticele s-au impus cu un parțial de 18-10, iar înaintea sfertului decisiv acestea aveau un avantaj de 17 puncte în fața României, 48-31. În ultima parte a încleștării, româncele au sunat revenirea, adjudecându-și secvența cu un zdrobitor 21-9, însă nu a fost de ajuns pentru a întoarce soarta meciului. Lituania a câștigat în final la 5 puncte diferență, scor 57-52. 

Cea mai bună baschetbalistă a României în acest meci a fost Andreea Crețu cu 20 de puncte și 8 recuperări, sportiva fiind urmată de Irina Enache 7 (7 rec), Alina Podar 6, Ecaterina Armanu 5, Iona Sandu 4, Roberta Bot 4, Claudia Dinu 2, Zahra Serriah 2 și Amira Al Ash Hab 2. De cealaltă parte, din tabăra Lituaniei s-au remarcat Dalia Donskichyté cu 12 puncte, Gabija Meskonyté 11 (5 rec), Martyna Petrenaite 11 (9 rec), Livija Sakeviciuté 10 (8 rec), respectiv Karolina Visockaite 8 (14 rec).

România pierde astfel primul meci în lupta pentru locurile 9-17, respectiv continuă seria înfrângerilor de pe tot parcursul europeanului din Estonia, având un bilanț de 4 meciuri pierdute și niciunul câștigat. Joi, 7 august, tricolorele vor da piept cu Luxemburg de la ora 18:00. De menționat este faptul că, în duelul direct dintre Lituania și Luxemburg, câștig de cauză au avut balticele, aceastea impunându-se la un singur punct diferență, scor 50-49.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!