Stiri Vulturi

CE U16M - Divizia B: România pierde ultimul meci la Sarajevo

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.08.2013

Campionatul European U16 masculin - Divizia B s-a încheiat pentru echipa națională a României cu o înfrângere. Israel a câștigat meciul pentru locurile 9-10 cu scorul de 87-70. Pe sferturi: 17-13, 22-16, 32-19, 16-22.

România a început meciul în următoarea alcătuire: Bölöni, Kuti, Iliescu, Berceanu și Cate. Israelienii au început mai bine, tricolorii reușind să replice la primele două coșuri ale adversarului. A urmat un parțial de 11-2 grație căruia s-a creat un ecart greu de surmontat pentru România. Totuși, elevii lui George Trif au reușit să se apropie pe tabela de marcaj, la capătul primei secvențe scorul fiind de 17-13.

Secvența a doua începe mult mai bine pentru compatrioții noștri. Gheorghe egalează de la linia de pedeapsă, după care Cate face același lucru din acțiune. Urmează primul avantaj al României, scor 21-19, în minutul 13 al partidei. Israel replică cu un parțial de 9-0. Cate și Popa punctează de sub coș pentru a strânge la un singur punct, dar adversarii izbutesc un nou parțial de 9-0, în cadrul căruia a punctat de la distanță fiul lui David Blatt. La pauză scorul a fost de 39-29 în favoarea Israelului.

Repriza a doua începe cu cinci puncte în contul elevilor lui Trif, diferența înjumătățindu-se în mai puțin de un minut. Blatt marchează încă o dată din spatele semicercului și diferența trece de zece puncte. Gheorghe răspunde, însă Israel întreprinde un parțial de 7-0 pentru a duce scorul la 58-43 în minutul 26. Blatt și Abu transformă de la mare distanță mărind ecartul la peste 20 de puncte. Fiul celebrului tehnician de la Maccabi Tel-Aviv ajunge în double-double cu puncte și pase decisive în minutul 28 al meciului. Blatt are ultimul cuvânt al secvenței a 3-a, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 71-48.

Ecartul urcă la 26 puncte, însă Pârjolescu și Berceanu punctează din acțiune. Nekrashevich și Abu măresc diferența în continuare, la jumătatea secvenței decisive scorul fiind de 81-53. Gheorghe, Kuti și Nicolescu limitează proporțiile pe final, ecartul coborând la 18 de puncte cu un minut înainte de finalul partidei. Același Berceanu înscrie ultimul coș al României la acest turneu, partide sfârșindu-se cu scorul de 87-70.

11 comentarii la aceasta stire:
  • veghetor :

    De ce oare...
    ...nimic despre meciul de ieri dar foarte prompt azi?

    cu 10 ani în urmă (18.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic:

      Răspuns
      Aveți dreptate. Ne cerem scuze pentru acest lucru. E o nouă dovadă că avem și noi destule de pus la punct.

      cu 10 ani în urmă (18.08.2013)
    • veghetor:

      Re
      Alta e problemea mea. Media din România e extrem de promptă în prezentarea ştirilor negative, de orice fel. De la dezastre naturale până la înfrângeri în sport ale reprezentanţilor noştri. De nenumărate ori, rezultatele de excepţie, atâtea câte mai sunt sunt expediate într-un colţ de pagină. Desigur, nu cazul acum, dar eu cred că aceşti copii trebuie încurajaţi, de fiecare dată când avem ocazia, chiar exagerând. Dacă vom scrie preponderent la insuccese avem mari şanse să-i descurajăm. De asta m-a deranjat omisiunea dumneavoastră.

      cu 10 ani în urmă (19.08.2013)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    2 meciuri
    Am urmarit play-by-play ambele meciuri, cel castigat cu Olanda si ultimul cel cu Israel.
    Dupa meciul de sambata eram dispus sa scriu cateva randuri frumoase, dar mi-a trecut. Baietii au luptat cu o echipa " MARE " si s-au descurcat bine in special datorita lui Kuti si Cate. Antrenorul Trif a rezolvat 2 probleme, din mers dovedindu-si profesionalismul : recuperarile- ne-au omorat olandezii in prima jumatate si in special pe recuperari ofensive 8 buc. fata de 0 si apoi a reusit sa opreasca revenirea olandeza din sfertul 3, limitand diferenta si reusind in sfertul 4 sa intoarca meciul.
    In meciul cu Israel, dezastru. Scorul nu reflecta realitatea " ne-au ciuruit ". O echipa fara talie,cu o rotatie de doar 7 jucatori, cu Artzi de 1,98 care a marcat si a recuperat - inclusiv ofensiv cand a vrut, cu Blatt- fiul marelui antrenor, care a umilit toti jucatorii nostri de pe pozitia 1-2, Israelul ne-a demonstrat ca baschetul se poate juca si fara talie. Doar Cate s-a ridicat la nivelul adversarilor. Din nou o mare dezamagire Kuti...

    cu 10 ani în urmă (19.08.2013) Raspunde
  • 1game :

    ce nu se vede in statistici ...
    Din relatarile specialistilor de la fata locului, revenirea noastra din meciul cu Olanda s-a datorat si functionarii bune a apararii. Pe langa cei amintiti de "un moldovean" a mai fost remarcat efortul si inteligenta in aparare a numarului 5 de la noi (Iliescu). Jucator mai putin pomenit pe site-uri. Poate e mai bine asa fara presa la varsta asta. Se poate urca la cap si ... cat de urat se vede. Sunt destule exemple in baschetul juvenil romanesc.

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      iliescu
      Chiar doream sa subliniez faptul ca antrenorul Trif a acordat minute bune tuturor jucatorilor de pe banca, deci nu a avu balast. De asemenea voiam sa subliniez faptul ca Iliescu si Ionescu, jucatori de pozitia 1-2 au avut contributii deosebite in in unele meciuri. Din pacate inconstanta este o constanta a juniorului roman.... Sunt convins ca sunt oameni de baza, pe faza defensiva si prin prisma faptului ca antrenorul i-a trimis prin rotatie in teren in meciul cu Israel incercand sa-l opreasca pe Blatt. In acest meci nu au reusit, poate in meciurile viitoare....

      cu 10 ani în urmă (21.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Duke:

      ...
      Iliescu si Ionescu sunt jucatori deosebiti, dar de facturi diferite. Iar despre inconstanta, putem vorbi despre inconstanta de a fi folositi, in primul rand ...

      cu 10 ani în urmă (24.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Duke:

      doar amanunte
      cat despre Blatt ... pe ai nostri trebuie sa-i invete cineva sa se dubleze corect in aparare cand joaca cu o ECHIPA "sudata bine" (vezi si Q3 din meciul cu Slovenia). Blatt era unul dintr-o "gasca" de 5 care se misca ametitor pe trasee bine stiute (ati vazut meciurile amicale?). Cred ca asa s-a miscat apararea noastra si la oficial, ca atunci cand era in teste (cu ~ doar o luna inainte de European!)

      cu 10 ani în urmă (24.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MD :

    poate nu ati citit titlul
    E vorba de locul 10 in Grupa B !
    Ce naiba e bine ?
    E dezastru.
    Generatia aceasta trebuia sa califice Romania in Grupa A, OBLIGATORIU.
    Trebuie ca cineva sa plece acasa, URGENT !

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      corect
      Corect, sa plece acasa TOTI responsabilii cu loturile de juniori din FRB, in frunte cu madam SVETLANA !!!! Incompetenta lor ne-a adus la acest nivel.
      La fel d-nul Berceanu care pronostica locurile 1-6 pt echipele noastre de juniori. Complet dezinformat, complet in afara. Daca intreba orice antrenor sau orice chibit de pe totalbaschet afla ca doar u16 masculin are sanse la o astfel de clasare dar nici la aceasta generatie nu a iesit.
      Concluzia UN INCOMPETENT care trebuie sa plece !!!!!! Unde ? La antrenat juniori, are ceva experienta sau mai bine in agricultura....

      cu 10 ani în urmă (21.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Duke:

      vocea din off
      "Aveti perfecta dreptate. Inaintati o plangere la ... FRB" : )

      cu 10 ani în urmă (24.08.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!