Stiri Vulturi

CE U18F – România încheie competiția pe locul 12 după victoria cu Irlanda

Marius Petri

Marius Petri
26.07.2014

Echipa națională Under18 de baschet feminin a României a câștigat ultimul meci disputat la Campionatul European rezervat baschetbalistelor sub 18 ani (divizia B), jucat în această seară în sala “Constantin Jude” din Timișoara. Fără antrenorul principal pe bancă, plecat la o nuntă la Cluj-Napoca, sportivele românce au trecut de naționala Irlandei cu scorul de 70-52.

Partida debutează cu o echipă a României foarte motivată, care înscrie 5 puncte la rând, ajutată și de faultul tehnic dat antrenorului irlandez pentru proteste la adresa arbitriilor. La aproape 3 minute de la startul partidei, echipa din Insulă punctează și trece și la conducere cu 6 puncte consecutive, datorate în special unei apărări avansate care pune probleme naționalei tricolore. Româncele revin și duc scorul la 10-6 la jumătatea sfertului, menținându-se în frunte până la sfârșitul primelor 10 minute, care se încheie cu scorul de 20-14. România mărește diferența la 10 puncte în primele 2 minute ale secvenței secunde, ecartul rămânand constant până în minutul 15. Irlanda se apropie la un singur punct după 8 minute scurse din sfert, însă tricolorele se concentrează mai bine pe final de repriză și intră la vestiare în avantaj, 35-29.

La fel ca în sfertul precedent, România mărește ecartul la 10 lungimi în primele 5 minute de la revenirea pe parchet. Sfertul acesta este unul sărac în puncte, jocul fiind presărat cu greșeli de fiecare parte. Irlanda intră într-o perioadă mai bună și profită de neglijența echipei noastre pe plan ofensiv și revine încă o dată la un singur punct în spatele româncelor, care termină sfertul cu un avans fragil de doar 3 puncte, 47-44. Sfertul decisiv începe din nou mai bine pentru formația gazdă, care duce repede diferența la 7 puncte. Emilia Gherman are un final foarte bun de meci și ridică scorul la 61-49 cu 3 minute rămase până la final. Irlandezele cedează în ultimele minute și diferența crește, România impunându-se cu 70-52 la capătul unui meci în care au arătat plăcerea de a juca baschet, dar și lipsa de experiență în anumite momente.

Naționala tricoloră s-a bazat în principal pe jocul colectiv, nu mai puțin de 8 baschetbaliste înscriind în primul sfert. Cea mai bună marcatoare din tabăra noastră a fost Emilia Gherman, cu 11 puncte (3 recuperări, 3 pase decisive), urmată de Paula Lenart (13 recuperări) și Marina Sfârlea (2 assist-uri), ambele cu câte 10 puncte. De remarcat este și prestația Andreei Aursulesei, care a contabilizat 11 mingi prinse din apropierea panoului, 7 puncte, 4 capace și 2 pase decisive.

În tabăra adversă, Edel Thornton a fost singura sportivă care a trecut de 10 puncte, contribuind cu 14 puncte, 8 recuperări și 3 assist-uri.

În urma acestei victorii, România câștigă grupa K a Campionatului European și încheie competiția pe locul 12.

*foto: FRBaschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    unde este seriozitatea d-lui antrenor?
    "Plecat la o nunta" pare sa fie sloganul d-lui antrenor.Fara el pe banca,fetele au reusit o victorie previzibila.In rest,"timpul trece,leafa merge,noi cu drag muncim".

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!