Stiri Vulturi

CE U18F – România învinge Luxemburg și va juca mâine pentru locul 12

Marius Petri

Marius Petri
25.07.2014

Selecționata Under18 de baschet feminin a României a câștigat partida disputată astăzi în sala “Constantin Jude” din Timișoara în compania echipei reprezentative similare a statului Luxemburg cu scorul de 80-53. Meciul a contat pentru grupa K a Campionatului European U18, divizia B, care va decide ocupantele locurilor 12-14.

Jocul este unul echilibrat în prima parte a sfertului de debut, scorul fiind 10-10 după 6 minute scurse. România apasă pe accelerație și are o perioadă mai bună de joc în următoarele minute, marcând 8 puncte consecutiv. Tricolorele reușesc să se păstreze ecartul de peste 5 puncte până la finalul primelor 10 minute și câștigă primul sfert cu 23-16. Luxemburghezele încearcă revenirea în secvența secundă, însă elevele lui Florin Covaciu măresc treptat diferența până la un maxim de +18, 38-20, în minutul 17. Adversarele reduc din handicap până la pauză, însă selecționata română rămâne la un avans considerabil de 16 puncte (40-24) după 20 de minute de joc.

Pauza dintre cele două reprize nu aduce nicio schimbare în maniera jocului. Tricolorele continuă să mărească ecartul, care trece de 20 de lungimi la jumătatea sfertului trei. Echipa Luxemburgului se descurcă foarte rău în plan ofensiv și marchează foarte puțin, astfel încât româncele intră în ultimele 10 minute cu scorul de 68-31 și sunt sigure de al doilea succes de la acest European în proporție de 99%. În ciuda faptului că luxemburghezele se impun în ultimul sfert, parțialul de 22-12 nu afectează cu nimic soarta partidei și România se impune clar cu scorul de 80-53.

Cele mai bune baschetbaliste din lotul României în această partidă au fost Maria Maxim, cu 15 puncte și 6 pase decisive, Paula Lenart, autoare a 10 puncte și 16 recuperări, și Marina Sfârlea, care a contribuit la succesul echipei sale cu 15 puncte și 2 assist-uri.

De cealaltă parte, Lisa Jablonowski a fost cea mai bună jucătoare pentru Luxemburg, cu 14 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive, fiind urmată de Jil Baum, care a reușit 11 puncte și o recuperare.

În urma acestui rezultat, România ajunge la un bilanț de 4 înfrângeri și 2 victorii la aceste Campionate Europene, urmând să joace mâine de la ora 18:00 cu Irlanda pentru locul 12.

*foto: Traian Racu/FibaEurope

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!