Stiri Vulturi

CE U18M - România debutează cu dreptul și învinge Suedia după o repriză de prelungiri

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.07.2014

79-76

(17-22; 19-17; 18-13; 18-20; 7-4)

 

Echipa națională U18 a României a început perfect Campionatul European Divizia B de la Sofia, învingând în prima partidă disputată reprezentativa similară a Suediei. Băieții lui Răzvan Cenean au avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a putea învinge formația nordică. După o victorie în primul în fața Ungariei, formația scandinavă suferă primul eșec la acest turneu final.

Startul de partidă a fost unul echilibrat, ambele echipe mergând umăr la umăr până spre finalul primelor 10 minute de joc. Băieții noștri nu au reușit să mai puncteze în ultimul minut al primului sfert și astfel Suedia a câștigat primul act cu 22-17. Cate și Kuti nu au permis nordicilor să se desprindă iar sfertul secund a fost adjudecat de echipa României care avea un handicap de doar 3 puncte la pauza mare a meciului.

După pauză suedezi au intrat mai montați pe parchet și au pus o diferență de 10 puncte pe tabelă după nici două minute trecute din partea a doua. În jumătatea secundă a sfertului, cu Nandor Kuti extrem de inspirat, România a reușit să revină și să intre în avantaj înaintea sfertului decisiv, scor 54-54. În ultimul act, niciuna dintre echipa nu s-a putut desprinde definitiv iar finalul a fost unul dramatic. România conducea cu 72-67, cu 27 de secunde rămase de joc, după ce Emanuel Cate a marcat după un lay-up. Scandinavi au revenit după două libere marcate de Lightner și o triplă înscrisă de Johansson care a egalat la 72. La ultima fază, Emanuel Cate nu a reuşit să marcheze de la distanță și să tranșeze meciul în timpul regulamentar.

Suedia a început foarte bine repriza suplimentară și a înscris 4 puncte la rând. Kuti și Nicolescu au reușit să marcheze 7 puncte pentru România care nu a mai încasat niciun punct până la final și s-a impus cu scorul 79-76.

Nandor Kuti a fost omul meciului, reușind să încheie cu 24 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Emanuel Cate a terminat meciul în double double, 21 de puncte și 10 recuperări la care a adăugat și 3 pase decisive. Nicolae Nicolescu a adus și el echipei 11 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

De la scandinavi s-a remarcat Sheriff Drammeh care a terminat meciul cu 20 de puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive. Leo Lightner a reușit și el 12 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

România va întâlni mâine, 26 iulie, selecționata din Luxembourg, echipă care a cedat astăzi în fața reprezentativei Ungariei.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kobe24 :

    ?
    Se pare ca Bogdan Popa e suficient de bun incat sa joace meci de meci in Spania la Unicaja Malaga, dar nu atat de bun incat sa prinda macar 1 minut la nationala Romaniei. De ce il mai cheama la lot pe acest baiat daca oricum nu il foloseste ? In loc sa isi petreaca acea singura luna de vacanta cu familia. Sau e vina lui ca s-a nascut in Ploiesti ?

    cu 9 ani în urmă (26.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    kobe24
    Bogdan Popa nu se ridica la valoarea sportivilor antrenati de cei doi, celebrii de acum ardeleni,la club, asa ca,nu va dati cu presupusul,ei stiu ce fac si, ceea ce fac este aprobat de B.F.care neplatindu-i,nici nu are cum sa-i sanctioneze decit,oferindu-le,la anul acelasi loc!Si,va rog, nu mai Kobiti1111

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!