Stiri Vulturi

CE U18M - România pierde clar și în fața Olandei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.07.2014

56-81
  Statistica meciului

 

Echipa națională de baschet U18 a României nu și-a revenit după insuccesul cu Luxemburg și a fost învins și de Olanda. Este cea de-a doua înfrângere la rând suferită de formația condusă de Răzvan Cenean. Kuti și compania nu au putut face Olandei care a învins fără drept de apel selecționata țării noastre.

Partida a început sub spectrul echilibrului, care se menținut doar până la jumătatea primului sfert când tabela indica scorul 10-10. A urmat un parțial de 7-0 în favoarea Olandei care a reușit astfel să se desprindă. Tricolorii nu și-au revenit până la finalul sfertului iar scorul a devenit 26-15 în favoarea adversarilor. Nici actul secund nu a avut o desfășurare care să avantajeze echipa României. Olanda a mărit ecartul cu încă 3 puncte și intra la pauză în avantaj, scor 46-32.

Repriza secundă nu a adus o schimbare a jocului echipei noastre. Kuti, Cate, Nicolescu și Brosser, principalii artizani ai României nu au reușit să aducă revenirea. Olanda deși a marcat mai puțin decât în prima secvență a meciului și-a mărit avansul și a trăit finalul de meci fără nicio emoție. După cele 40 de minute regulamentare, scorul a fost 81-56 pentru Olanda care a bifat astfel primul succes la actuala ediție a Campionatului European U18 Divizia B.

Cel mai bun marcator al României a fost Kuti Nador cu 15 puncte la care a adăugat 2 recuperări și 3 pase decisive dar și 8 posesii pierdute. Tudor Gheorghe a terminat cu 10 puncte, și o recuperare în timp ce Emanuel Cate a izbutit 8 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

De la olandezi, Jacobus Stolk a fost omul partidei cu 17 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

România în acest moment ocupă locul 4 în Grupa B cu o victorie și două înfrângeri. În ultimul meci, tricolorii vor întâlni Ungaria, mâine 28 iulie.

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Rusine
    Doar atat pt o generatie mult supraevaluata, dupa cum observ. Aceleasi rezultate , locurile 17-22 ca in fiecare sezon. Nici acum nu-mi vine sa cred....

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      generatie
      Nu mi se pare supraevaluata,e o generatie buna,nu care sa faca Europa sa tremure,dar nici care sa se faca de rusine in halul in care o face acum.

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    banca tehnica
    Poate ca si antrenorii si-au demonstrat limitele. D-nul Cenean conduce echipe nationala la Europene de sezoane bune iar rezultatele sunt aceleasi, de la loc 12 in sus. De asemenea vad ca si in procesul de selectie si in cel de utilizare a jucatorilor are contestatari printre care ma numar si eu. A lasat acasa jucatori buni din generatia 1996 pt a face loc celor din 1997 care sunt inca cruzi. Popa si Iliescu nu au jucat primele 2 meciuri deloc INADMISIBIL. Poate ca sezonul viitor si la U18 sa fie numit antrenor principal un antrenor roman de prima liga asa cum Sapera a antrenat U20 . Chiar daca rezultatul nu a fost grozav mi s-a parut ca procesul de selectie si modul in care a dat minute TUTUROR jucatorilor a fost mult mai corect si OBIECTIV

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Corect
      Dincolo de limitele dovedite si para-dovedite,aceasta vulnerabilitate profesionala le exacerbeaza caracterele de slugoi,de valeti,si ai punctat perfect cu Covrig.Poti insa sa-i adaugi fara teama si pe Ciotlaus,pe care de cand a plecat de la Cluj il boicoteaza sistematic,desi este varf de generatie,pe Neagu,care n-o fi el vreun calugar,dar nu e nici vreun monstru si respectiv valoric este net peste protejatii pacaliciului,lucru la fel de valabil si pentru Szekely,dealtminteri aspecte punctate de foarte multi.
      Asa ca ideea cu un antrenor gen Sapera devine nu interesanta,ci chiar necesara.

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Covrig
    Cum a fost selectionat acest jucator ? Unde a evoluat in ultimul sezon ? Este nascut in 1996 si pt el au ramas acasa jucatori care meritau sa joage : Szekely- sigur o varianta excelenta pe pozitia 1, Diaconu sau Neagu care au jucat 2 campionate U18 si U20. De asemenea Barabasi este mult sub cei enumerati desi are calitati si poate deveni jucator.
    Nu am inteles promovarea intensa a lui Dragos Gheorghe de la Cluj. Multi ani a jucat pozitia 5, a ramas la 1,99 si joaca pozitia 4 , fara aruncare de la distanta si semidistanta. Este suficient ca a fost format la Cluj ?
    Sincer, se mai pot scrie multe, foarte multe despre selectie si modul in care sunt folositi jucatori.

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hobby :

    selectie
    Pacat! de mai multe ori am auzit ca unii jucatori nu au atitudine de lot. oare acesti jucatori nu raspund cu moneda pe care o primesc din partea antrenorilor de loturi nationale? ei nu vad ca selectia nu se face in urma eficientelor statistice si jocurile prestete de ei mult mai convingatoare decat celor ce vin din Spania,USA si poate nu au evolutia jucatorilor din campionatul nostru,dar sunt selectati in urma CV-lui.

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea grizzly :

    ....doar selectia?
    Nu pot sa nu dau dreptate celor care s-au referit la proasta sau tendentioasa selectie, dar vreau sa aduc in atentia dumneavoastra urmatorul aspect. Poate multi dintre dumneavoastra se uita si la echipe sau jocuri din campionate straine si vad ce fel de aparare se face acolo, cu ce sunt invatati jucatorii si cand ataca (si au un aparator serios in fata), dar mai ales cand se apara OM la OM. Cine sa faca asta la loturile de juniori ale Romaniei? Daca va reamintiti turneele finale de la mai toate categoriile de juniori (macar din acest an) veti vedea ca nici o echipa (cu rare exceptii individuale) nu stie sa se apere om la om. Toata lumea, incepand cu Clujul la toate categoriile si terrminand cu echipe de varste mici din toata tara nu se apara decat zona, deobicei prost executata nestiind aparare om la om. Intrebati-l pe domnul Cenean cum castiga Clujul titlurile la juniori - va spun eu, cu o aparare zona 3-2, fortand un joc nepotrivit varstei jucatorilor. Acestea fiind spuse uitati-va cum am facut fata unei echipe "de pitici" a Luxemburgului si cum stim sa ne aparam agresiv om la om si sa raspundem in atac 1 la 1 unui aparator agresiv. In schimb "deranjam" vedetele care nu dau doi bani pe examenele de licentiere....

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      completare
      Problemele au si o alta cauza importanta,de fond,toti se bat ca disperatii pentru niste medalii care nu valoreaza cat o ceapa degerata,sau cel mult ca sa se bata antrenorii cu pumnul in piept de cat de galonati sunt ei si cum li se cuvine un polonic de ciorba in plus,fie de la club,fie de la parinti.Din cauza asta se forteaza atat o pregatire cat si sisteme de joc inadecvate varstelor fragede,pentru rezultate imediate,dar mincinoase,si uite asa urca an de an categoriile de varsta carand dupa ei carente majore,greu spre imposibil de corectat ulterior.Efectiv si-au uitat menirea,aceea de a descoperi si forma jucatori de calitate,capabili sa faca fata apoi unui baschet de alt nivel si care oricum este intr-o dezvoltare completa si complexa.Un antrenor cu adevarat mare e acela care da baschetului tineri capabili sa confirme in prima liga si de ce nu in Europa,nu unul cocosat de nenumaratele medalii pe la mini sau U nu stiu cat...

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CSM CSU Oradea grizzly:

      corect
      Perfect adevarat, dar aici se vede forta sau slabiciunea Federatiei care ori nu stie, ori nu vrea, ori nu poate (de prea multe prostii adunate) sa aiba o viziune clara si sa impuna aceasta viziune intregii miscari baschetbalistice....aici sunt multe de discutat....

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!