Stiri Vulturi

CE U18M - România pierde în fața Luxemburg-ului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.07.2014

62-53

 

După o victorie la meciul de debut în fața Suediei, echipa națională a României a pierdut în fața selecționatei din Luxemburg. Formația din Benelux a fost la cârma partidei încă de la primul angajament și la final s-a impus cu scorul 62-53.

Primul sfert al partidei a fost unul anost, ambele echipe reușind să marcheze în total 19 puncte. După primele 10 minute Luxemburg avea avantaj minim 10-9. În actul secund tot adversarii României au controlat ostilității reușind ca la pauza să aibă 8 puncte avans, scor 33-25. În repriza secundă, România a dus o luptă de revenire însă cel mai mic ecart la care au reușit să ajungă băieții lui Răzvan Cenean a fost de 5 puncte, cu 2 minute înainte de final. După 40 de minute de joc, România a trebuit să se recunoască învinsă la capătul unui meci la care nu a putut emite pretenții. Scorul final al meciului a fost 62-53 în favoarea Luxemburg-ului.

Din echipa noastră s-au remarcat din nou Emanuel Cate și Kuti Nandor. Primul a terminat din nou în double double, 14 puncte și 11 recuperări iar cel de-al doilea a terminat cu 16 puncte, o recuperare și 2 pase decisive.

Oliver Vujakovic a fost cel mai bun jucător al întâlniri, izbutind 26 de puncte și 10 recuperări. Colegul său Tom Kapgen a încheiat și el cu 20 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

România suferă astfel primul insucces la Campionatul European U18 Divizia B de la Sofia. Mâine, 27 iulie, tricolorii vor întâlni Olanda.

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Incredibil !!!
    Sa te bata o echipa cu o baza de selectie data de o populatie de 600000 locuitori. Ceva este putred in sistemul de pregatire si in mentalitatea acestor jucatori. Este o generatie de exceptie fara indoiala si totusi ....

    cu 9 ani în urmă (26.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      dar adevarat
      Cand te invinge NIMENI PE PAMANT,nu mai poti da vina pe lot,nici macar daca l-ai alcatuit prost si grav subiectiv,pur si simplu te ceri urgent afara!

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    completare
    M-am uitat pe statistica de pe FIBA. Luxemburg o echipa mica, doar 3 jucatori in jurul de 1,98-1,99 care a facut 15 interceptii care probabil s-au concretizat in puncte. Ne-au batut cu aruncarle de 3 puncte - 7 buc/15 si pe greselile noastre 25 TO fata de 15 ale aversarilor. Nu am reusit sa-i dominam la recupereri doar 44/40 ceea ce mi se pare foarte putin avand diferenta clara de talie. Avem totusi o echipa cu experienta dar timorata : Onea, T.Gheorghe, D.Gheorghe, Brosser, Covrig, Nicolaescu, Uta au jucat minute bune 14-25 min si au marcat 2-5 puncte. Nepermis de putin pt jucatori cu experienta multa internationala. Nu sunt fanul lui FANE NEAGU dar sigur reusea mai multe decat Onea, Covrig sau Gheorghe pe pozitia 1-2. Poate ca fantezia lui, calitatile lui tehnice pe faza de atac, alaturi de Cate si Kuti asigurau victoria. Sau poate NU.....

    cu 9 ani în urmă (26.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sofia_2014:

      alta marie cu aceeasi palarie
      ....sau o fi vreo boala contagioasa care s-a luat de la dl.TRIF la dl. CENEAN. Si anume:din pamant din iarba verde, toate mingiile trebuie sa ajunga la Cate sau Kuti. Daca nu, esti "tras" pe banca de rezerve unde ai discutii "serioase" despre caracter sau esti amenintat ca vei ajunge acasa mai devreme, cu pasaportul in mana (ma intreb ce face dl. Goran, ca el este cel mai infocat, cu cei minori, poate ii lasa in Bulgaria,ca le-ar face un bine).Cam asa stau lucrurile pe aici!! Se joaca doua-trei scheme cu finalizare pe cei doi.Si se joaca la infinit, merge , nu merge ... Daca ati urmarit meciul (play by play)ati vazut cate aruncari au avut cei numiti de dvs si ati vazut si ca dupa aceste incercari au fost scosi din teren.Nu neg ca baieti ca Neagu, Ciotlaus sau altii nu aveau poate rezultate mai bune, dar credeti ca aveau alta soarta? Stau pe banca jucatori ca Popa sau Iliescu pe care daca tot i-ai carat la Sofia, de ce nu-i lasi sa joace?. Sunt sanatosi tun si isi rod unghiile pe margine, asteptand cuvantul magic"intra". Astazi Iliescu ar fi fost... Dar daca la un meci cu echipa in care cel mai inalt jucator are 1,99, joci cu doi pivoti de peste 2 metri si un sfert intreg fara fundasi, ce pot face acesti copii? Jucatorii de viteza n-au avut loc sau au fost bagati aiurea... Da' ce ne pricepem noi,asa o fi,la viteza(ca aveau ceva jucatorii din luxemburg) sa raspunzi cu oameni inalti care s-au luptat saracii si au carat pianu' pentru Kuti si Emi(gen Onea,Tudy, Wili sau Nicolescu).O sa va mai scriu ,ca altfel se vede la fata locului!!

      cu 9 ani în urmă (26.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hobby :

    tot in B
    Acestui lot aduceau un plus jucatorii Neagu,Ciotlaus,Diaconu,Szabo,Szekely,Chiriac,Potcoava cei care in turneul final au fost in forma destul de buna cu crestere fata de anul trecut.

    cu 9 ani în urmă (26.07.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    mentalitatea acestor jucatori
    @un moldovean, mentalitatea acestor jucatori cine trebuie s-o formeze?? Este o problema grava cu mentalitatea acestor antrenori, care au carente mari in formarea unui jucator de baschet complet: mentalitate, tehnica individuala pe ambele faze ale jocului, pregatire fizica, tactica colectiva etc. Copiii n-au absolut nici o vina ca n-are cine sa le insufle o mentalitate necesara performantei sportive. Gimnastele noastre sunt din acelasi aluat cu baschetbalistii nostri, dar acolo exista CINEVA pregatit si stie exact ce are de facut sa obtina performanta sportiva la nivel international. Mentalitatea jucatorilor este doar efectul unor antrenori nepregatiti si daca ne focusam pe efect, am pierdut meciul. Inca nu-mi vine sa cred ca Ciotlaus a fost lasat acasa. Este evident ca FRB are o afinitate pentru generatia '97 din moment ce a inserat 6 jucatori in lotul national de '96, dar daca il vor pastra pe Trif principal, la anul vor mai juca odata in 9-12. Este evident ca FRB s-a gandit sa sacrifice generatia '96 in favoarea celor din '97, dar treaba asta nu e fair pentru cei de '96. Ce declara FRB ca vrea sa promoveze in Divizia a cu generatia '96 e o mare minciuna ... iar minciuna e un ingredient de baza in contraperformanta cu care FRB ne-a obisnuit de-a lungul anilor.

    cu 9 ani în urmă (26.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    Dwade din Cluj!
    mentalitatea celor DOI antrenori,deacum celebrii prin contra performante la nivel de loturi este cauza!!!Ce le amesteci!Mentalitatea este specifica natiei!Lasa,a trecut,vedem ce facem data viitoare!!!Ciinii latra,prostia nu doare, asa ca,la vremuri noi tot NOI.Tu,care vorbesti de antrenori nepregatiti,in ce domeniu esti super pregatit si poti fi acreditat cu o mentalitate peste media antrenorilor cu carente in" pregatirea mentala" a juctorilor?Despre pregatirea mentala este vorba nu despre mentalitate,care e un termen vag care nu-si regaseste locul in context.Cit despre strategia loturilor, este foarte usor de vazut in istoricul ei,ca atunci cind doresti sa ascunzi o contra performanta te erijezi in victima si spui de ex.:lotul e tinar,pregatim echipa ptr.la anul(si la multi ani),perioada de pregatire a fost scurta,multi sportivi convocati nu au venit la lot(ii vom sanctiona,la anul si...),in Europa se joaca altceva(nu baschet),nu luam la lot jucatori care, in jocurile cu echipele noastre de la club s-au remarcat si chiar au contribuit decisiv la vctoria echipei lor ,ex.SEKELY,NEAGU turneuU20 Timisoara2014 antrenori de lot care s-au intilnit in finala mica,iar cei doi sportivi au jucat finala MARE!Dar sa lasam circotelile si sa spunem adevarul:BASE E DE VINA!!!!!

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    • U BT Cluj-Napoca Dwade:

      @marvashar
      un moldovean a adus in discutie mentalitatea jucatorilor, nu pregatirea "mentala" amintita de tine (care e cu totul altceva si e denumita mai degraba pregatire psihologica). Asa este, majoritatea romanilor au o mentalitatea gresita, dar sunt destui cu o mentalitatea sanatoasa si care fac performanta in domeniilor lor de activitate (desigur, ei nu sunt prezenti pe antena 3). Pe acest site vorbim despre baschet si cei implicati in fenomen, dar ca sa te linistesc in privinta persoanei mele,business-ul pe care-l conduc serveste clienti in 8 tari, la cele mai inalte standarde. Nu mai lungesc discutia, ca n-are rost.

      cu 9 ani în urmă (30.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    foarte ciudat
    soseste dezastrul cu olanda ................,

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!