Stiri Vulturi

CE U20F - 7 înfrângeri din 7 meciuri. România pierde și în fața Marii Britanii

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.07.2014

CE U20F Divizia B

Ziua 7

75-45

Sofia, Bulgaria

3-4 Statistică 0-7

Înfrângerile vin pe bandă rulantă pentru naționala U20 a României la Campionatul European de baschet feminin Divizia B de la Sofia. În ziua a 7-a a competiției, tricolorele s-au înclinat în fața Marii Britanii, scor 45-75, ajungând la un bilanț de 7 meciuri pierdute și niciunul câștigat. De asemenea, din cele 28 de sferturi jucate până în prezent, româncele și-au trecut în cont doar unul în disputa cu Norvegia. 

Britanicele au început în forță disputa cu baschetbalistele noastre, reușind să câștife primul sfert la 15 puncte diferență, scor 23-8. Actul secund a fost unul echilibrat și mult mai sărac din punct de vedere al punctelor marcate decât primul, gazdele de pe foaia de joc impunându-se și de această dată, 11-9. La pauza mare, tabela din Sala Universiada din Sofia înregistra 34-17 în favoarea sportivelor din Marea Britanie.

Cele două echipe au revenit de la vestiare cu chef de joc, reușind să marcheze împreună pe parcursul sfertului 38 de puncte, secvența revenindu-i din nou Marii Britanii care s-a impus cu un parțial de 21-17. Astfel, înaintea sfertului decisiv britanicele aveau un avantaj de 21 de puncte în fața tricolorelor, iar acestea din urmă se îndreptau spre o nouă înfrângere la Europeanul de la Sofia. Ultimele 10 minute ale jocului au fost fără istoric, adversarele României impunându-se cu 20-11, câștigând implicit și confruntarea cu 75-45.  

Cea mai bună marcatoare a României în această confruntare a fost Reka Domokos cu 10 puncte, fiind urmată de Dora Ardelean cu 8, Iulia Răileanu 7 (5 recuperări), Ana Grigore 6 (4 recuperări), Melania Kokovay 5, Vanessa Lache 3, Gabriela Măgurean 2, Selena Kirkberg 2, respectiv Alexandra Dumitrache 2 (5 recuperări). De cealaltă parte, din lotul formației adverse s-a remarcat în mod special Harriet Ottewill-Soulsby cu 22 de puncte, 8 mingi recuperate și 3 pase decisive. 

În urma acestui rezultat, România a ajuns la dezastruosul bilanț de 7 înfrângeri din 7 meciuri, fiind singura echipă de la Sofia fără victorie până în prezent. În tot acest timp, Marea Britanie are la activ după meciul de astăzi 3 meciuri câștigate și 4 pierdute. 

Sâmbătă, 12 iulie, în penultima zi a Campioantului European U20 feminin din Bulgaria, România va întâlni de la 18:15 gazda Bulgaria, în timp ce echipa venită din insula britanică va da piept cu Ungaria de la 11:30. 

*Foto: Thomas Bruning

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sabrina :

    bv V.I.P URILOR CARE AU JUCAT NON STOP
    haideti diseara poate pana la final facem un meci intreg din bucati 2 sau 3 sferturi mai luam unu diseara si gata cu un cos pe meci e ceva deosebit sa nu schimbati cumva achipa

    cu 9 ani în urmă (12.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!