Stiri Vulturi

CE U20F Divizia A - Franța este noua campioană europeană

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.07.2014

Reprezentative feminină de tineret a Franței și-a adjudecat titlul de campioană europeană, după ce a trecut în finala Campionatului European U20 Divizia A de la Udine de Spania cu 47-42 (6-9, 8-11, 12-2, 8-12, 13-8) la capătul unei reprize de prelungiri. 

Jocul a fost unul extrem de echilibrat, respectiv unul destul de sărac din punct de vedere al punctelor marcate. La pauza mare, scorul era 20-14 în favoarea ibericelor, în timp ce la sfârșitul timpului regulamentar de joc tabela de marcaj înregistra egalitate, 34-34. În repriza suplimentară, baschetbalistele din Hexagon au reușit să se impună cu un parțial de 13-8, adjudecându-și astfel trofeul de campioană europeană de tineret. 

Din tabăra formației învingătoare s-au remarcat Marieme Badiane cu 13 puncte și 10 recuperări, respectiv Olivia Epoupa cu 12 puncte înscrise și 7 mingi recuperate. De cealaltă parte, din lotul Spaniei s-a evidențiat Marina Lizarazu cu 16 puncte. 

Medalia de bronz a revenit formației gazdă, Italia, care a trecut în finala mică de Serbia cu 68-63. Totodată, este de notat că, echipele naționale ale Belarusului, Suediei și Greciei au retrogradat în Divizia B, locul acestora pentru anul următor fiind luat de Germania, Ungaria și Portugalia, echipe venite din Divizia B. 

Clasamentul final al Campionatului European U20 Divizia A 2014: 

1. Franța 

2. Spania

3. Italia


4. Serbia 

5. Letonia

6. Polonia 

7. Rusia

8. Slovacia

9. Turcia

10. Olanda

11. Cehia

12. Ucraina

13. Belgia


14. Belarus

15. Suedia

16. Grecia 

În altă ordine de idei, franțuzoaica Olivia Epoupa a fost desemnată MVP-ul Europeanului din Italia. De asemenea, sportiva s-a regăsit și în echipa ideală a competiției alături de Leticia Romero (Spania), Elisa Penna (Italia), Zofia Hruscáková (Slovacia), Astou Ndour (Spania).

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!