Stiri Vulturi

CE U20F - Eșec la 59 de puncte diferență pentru România în compania Bosniei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.07.2014

CE U20F Divizia B

Ziua 2

112-53

Sofia - Bulgaria

1-1  Statistică 0-2

Naționala României de baschet feminin tineret a cedat în fața reprezentativei similare a Bosniei&Herțegovina cu scorul de 53-112 (11-39, 14-23, 10-30, 18-20), într-un meci din cadrul zilei a doua a Campionatului European U20 Divizia B de la Sofia.

Echipa pregătită de Zoran Mikes, antrenor și al echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, a început foarte bine confruntarea cu tricolorele, având după primele 2 minute de joc 9-0 pe tabela de marcaj. Primele puncte ale României au venit pe mâna Ana Grigore care a scuturat plasa de la mare distanță, 9-3. Apoi a urmat un tur de forță al Bosniei, care a marcat 10 puncte la rând fără replică din partea fetelor noaste, 19-3. Până la finalul primului act, ex-iugoslavele au punctat de încă 20 de ori, timp în care România a mai înscris doar 8 puncte, scorul după primele 10 minute fiind 39-11.

În secvența a doua, fetele antrenate de Dan Calancea și Monika Brosovszky-Boriga au reușit să pună primele puncte pe tabelă abia după 3 minute scurse din sfert. Reușita i-a aparținut Alexandrei Dumitrache, care a marcat din dreptul liniei de fault. În tot acest timp când tricolorele au marcat o singură dată, adversarele acesotra au punctat de 7 ori, scor 46-12. Tinerele baschetbaliste din România s-au ținut totuși destul de bine de oponente pe parcursul sfertului secund, pierzând cu un parțial de doar 14-23. Astfel, la pauza mare, Bosnia&Herțegovina conducea România cu 62-25. 

După aproximativ 3 minute și jumătate trecute din cea de-a doua repriză, scorul pe sfert era 8-2 pentru gazdele de pe foaia de joc, iar tabela indica la acel moment un neverosimil 70-27. Această diferență de 43 de puncte s-a majorat treptat în sfertul 3 la 50 de puncte (81-31) până la 57 (92-35), scor consemnat înaintea sfertului decisiv. Penultimul act s-a încheiat cu un parțial de 30-10 în favoarea Bosniei.

Debutul ultimelor 10 minute de joc a aparținut României, care a reușit să marcheze 5 puncte la rând prin Domokos și Grigore, fără ca naționala din Bosnia să marcheze, 92-40. La jumătatea sfertului 4, diferența dintre cele două reprezentative de tineret era de 51 de puncte, 98-47. Baschetbalistele României au cedat și în ultima parte a jocului, însă a făcut-o doar la 2 puncte diferență, 18-20. Cu toate acestea, la finalul disputei, proporțiile scorului erau de asemenea foarte mari, Bosnia&Herțegovina impunându-se la 59 de puncte, 112-53. 

România nu a excelat în acest meci cu naționala Bosniei la niciun capitol statistic, fiind literalmente surclasată la câteva dintre ele. De exemplu, procentajul fetelor noastre la aruncări a fost de 31.6% (18/57), în timp ce adversarele a avut 59.4% (41/69). De asemenea, formația învingătoare a terminat partida cu 54 de mingi recuperate, cu 35 mai multe decât tricolorele. Cel mai echilibrat capitol statistic a fost acela al posesiilor pierdute, România având 17, în timp ce Bosnia 16. 

Punctele României au fost marcate de Reka Domokos 13, Dora Ardelean 12, Ana Grigore 8, Alexandra Dumitrache 7, Selena Kirkberg 7, Iulia Răileanu 4 și Ioana Gavrilă 2. De cealaltă parte, cele mai bune jucătoare ale Bosniei au fost Nikolina Babic cu 21 de puncte, Nikolina Dzebo 17 și 13 recuperări, respectiv Anida Corovic cu 15 puncte.  

După 2 meciuri jucate din cadrul Campionatului European din Bulgaria, România are la activ două înfrângeri la scor, în timp ce națioanala din Bosnia&Herțegovina are un bilanț de o înfrângere și un meci câștigat. În cea de-a treia zi a turneului, tricolorele vor da piept cu Lituania de la 20:15, în timp ce Bosnia va întâlni Ungaria de la 13:45. 

*Foto: Thomas Bruning

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!