Stiri Vulturi

CE U20F - România cedează și în fața Ungariei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.07.2014

CE U20F Divizia B

Ziua 4

41-82

Sofia, Bulgaria

 0-4  Statistică  3-1

Reprezentativa feminină de tineret a României a ajuns la cea de-a 4-a înfrângere din 4 meciuri jucate la Campionatul European U20 Divizia B, după ce a fost învinsă de Ungaria la 41 de puncte diferență, scor 41-82 (8-14, 17-21, 5-26, 11-21).

Tricolorele au început curajos confruntarea, însă au pierdut primul sfert la 6 puncte diferență, scor 8-14. Actul secund a fost unul foarte bogat din punct din punct de vedere al punctelor marcate, respectiv unul destul de echilbirat, cu o echipă națională a României mereu în spatele maghiarelor. Reprezentativa din țara vecina și-a adjudecat și cea de-a doua secvență a jocului cu 21-17, având la pauza mare un ecart 10 puncte, 25-35. Odată cu revenirea de la vestiare, deznodămândul partidei s-a îndreptat clar spre o victorie clară a Ungariei. Acestea s-au impus clar în sferturile 3 și 4 cu parțiale de 26-5 și 21-11, câștigând astfel meciul cu 82-41. 

Fără doar și poate, cea mai bună baschetbalistă a României în acest meci a fost Dora Ardelean cu 20 de puncte puse pe tabelă, aceasta fiind urmată de Alexandra Dumitrache cu 9 puncte, Iulia Răileanu cu 6, Selena Kirkberg cu 4 (6 rec) și Reka Domokos cu 2. De cealaltă parte, din lotul maghiarelor a fost Fruzsina Fejes cu un double-double, 20 de puncte și 11 recuperări, fiind urmată îndeaproape de Amadea Szamosi cu 15 puncte marcate și Dora Nagy cu 13.

În urma acestei înfrângeri România ocupă penultimul loc în clasament cu 4 puncte acumulate, după 4 înfrângeri din 4 meciuri jucate. De notat este faptul că tricolorele nu au reușit să câștige niciun sfert până în prezent la Campionatul European de la Sofia. De asemenea, România are de departe cea mai slabă apărare de la acest turneu final cu 329 de puncte primite și al 2-lea cel mai slab atac cu 183 de puncte. De cealaltă parte, Ungaria ocupă locul 5 cu 7 puncte, având un bilanț de 3 meciuri câștigate și doar unul pierdut. 

În următoare zi a competiției, marți, 8 iulia, România va da piept cu o altă echipă fără înfrângere, Israel, cu începere de la ora 13:45. Ungaria va întâlni Lituania de la ora 16:00.

*Foto: Thomas Brüning

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    Divizia B
    Pai daca in Divizia valorica B matura lumea cu noi pe jos ... antrenorii nostri, care formeaza jucatori(jucatoare), chiar nu se prind ca sunt complet paraleli cu subiectul ??? Pana sa ajungi sa faci performanta, trebuie sa-ti fie rusine cu rezultatele astea, dar se pare ca lipseste si aia din moment ce de ani buni rezultatele catastrofale se tot repeta si lucrurile nu se schimba.

    cu 9 ani în urmă (08.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Corect
    E adevarat ca atunci cand inregistrezi infrangeri pe banda rulanta o vina o poarta si materialul uman modest avut la dispozitie.Dar cand incasezi aproape meci de meci batai crunte(sub 40 de puncte e considerata prestatie buna,vai mama noastra)situatia devine jalnica la nivelul bancii tehnice,care n-are nici dramul de bun simt ca dupa asemenea contraperformante sa se duca frumusel acasa si sa se apuce de alte activitati,caci cu asta nu are nimic in comun.
    P.S.Daca suntem corecti pana la capat,si materialul ala uman modest este toit "rodul" selectiei si pregatirii penibile facute de aceiasi antrenori,care din nefericire,la nivel de copii si juniori sunt o buba deja purulenta.Federatia asta a noastra are de gand sa se trezeasca vreodata?Caci asa cum aveti grija de imaginea personala externa,unde ce-i drept s-au inregistrat progrese notabile,si-n dezastrul intern este tot responsabilitatea voastra...

    cu 9 ani în urmă (08.07.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Relax
    Stati relaxati, inca n-am jucat cu Norvegia. In acel meci, am o presimtire, fetele noastre isi vor arata adevarata maiestrie invatata de la Dan Calancea si Monika Brosovski (sau cum s-o scrie). Apropo's, aceasta antrenoare, ce a antrenat de-a ajuns direct la lot? Sau confundam evolutia ei buna ca jucatoare cu acest fiasco ca antrenoare?

    cu 9 ani în urmă (08.07.2014)
    • BC CSU Sibiu ozolin:

      @Vandana
      Relax, dar Calancea ce a antrenat?

      cu 9 ani în urmă (08.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!