Stiri Vulturi

CE U20F. România încheie turneul fără victorie

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
14.07.2013

67 - 59

17-16, 12-14, 16-19, 22-10

Echipa națională U20 Feminin a României a pierdut și ultimul meci de la Campionatul European U20, Divizia B, de la Albena - Bulgaria. Tricolorele au fost învinse cu scorul final de 59-67 de reprezentativa similară a Israelului.

După un început mai ezitant de meci, echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Monika Brosovszky și-a întrat în mănă în sfertul 2 pe care la câștigat cu scorul 14-12, intrând la cabine cu un avantaj la limită de 1 punct. Partea a două a jocului a continuat într-o stare de echilibru, dar tot cu România câștigătoare. Înaintea ultimelor 10 minute din partidă, româncele aveau un avantaj de 4 lungimi distanță față de adversare. Ultimul sfert a fost unul dezamăgitor pentru echipa noastră, nemaireușind să practice jocul din primele 3 sferturi. Israelencele au preluat conducerea pe tabelă pe fondul unui joc slab făcut de tricolore, distanțându-se decisiv în economia jocului. Finaul de joc le-a găsit pe românce învinse, suferind a 8-a înfrângere consecutivă din tot atâtea partide la acest Campionat European.

Cea mai bună marcatoare din tabăra noastră a fost Sonia Ursu, autoare a 18 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive. Aceasta a fost secondată de Selena Kierberg cu 13 puncte acumulate, 11 recuperări și un assist respectiv Simina Avram cu 10 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.

6 comentarii la aceasta stire:
  • crina :

    rushine
    era tocala a facut ca generatii de fete bune sa se duca pe apa sambetei.o lipsa mare a bunuluisimt al lui tocala a facut ca si fetele astea sa aiba acelasi fel de a gandi.pacat ca nu vede nimeni cum a fost distrus baschetul la fete in aceasta tara.feliitari tocala,felicitari nesimtitelor.

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @crina
    La ce te refri cand spui ”lipsa a bunului simt”?

    Ne poti da mai multe amanunte?

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    Bun simt!
    Crina a ales aceste forme de exprimare numite cuvinte,dar nu d-na Tocala este principalul vinovat, ci modul in care se fac alegerile,cum se fac numirile antrenorilor de lot,cum se face "lotul" Priviti in "istoric"si vedeti care au fost presedintii si ce au facut ei pentru juniori? NIMIC! Decit ceva, mai usor e NIMIC!D-na Tocala a vrut sa faca ceva,dar,daca pleci si lasi un interimar,care, sigur nu va continua proiectul tau, imaginea ta are de suferit si accepti toate criticile!Bineinteles:cu mult bun simt!Sper ca e multumit si C. Marinescu ca un vajnic aparator al adevarului pur rominesc cu un gust specific:dulce-acrisor!

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Cuvinte
    Nu exista cuvinte suficient de acide pentru a caracteriza comportamentul acestor " pseudosportivE". Sezonul trecut majoritatea : Grigore, Dumitrache, Blanaru, Raileanu, Avram, etc. retrogradau din divizia A U18. Langa ele au aparut cateva jucatoare care au incheiat pe locul 4 la U20. Ce au facut acum ??? Ultimul loc, CIUCA BATAILOR....
    La acest nivel nu cred ca este obligatorie participarea si cred ca un grup de decizie ar trebui sa hotarasca daca participarea este oportuna sau nu. Oricum, pt. aceasta evolutie cineva trebuie sa raspunda : Fleseriu, Moanta , Dragusin ?????

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • crina :

    timp
    proiect?e asa ceva?cred ca nu la vazut nimeni!timpul e cel care zice ca e lipsa bunuluisimt al lui tocala si acoliti lasati in urma la frb ca moanta si svety.toata nesimtirea fetelor este egala cu a lor si cu ideile dezastru de asa mult timp.sustineti in continuare oamenii lui tocala si o sa dispara baschetul.

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    solutii va rog!
    De ce va icapatinati sa credeti ca o schimbare va aduce ceva nou! Nu poti obtine rezultate cu o pregatire in fuga,, facuta dupa un campionat in care sportivii au jucat la3grupe diferite de varsta+liga,dupa care hai la lot cu cele mai folosite jucatoare, care bineinteles ca vor avea contra performante daca intre campionat si lot nu exista o perioada de recuperare bine folosita si modul de pregatire este altul sau inadecvat scopului propus.Cine din federatie are competenta sa aprobe planurile de pregatire ale loturilor!Pentru ca presedintele are competente organizatorice iar biroul federal nu are competente privind modul de pregatire al loturilor de juniori!singurul care ar putea face" lumina" ar fi Colegiul central al antrenorilor,dar,acolo sunt antrenori care nu se ocupa ,in mare parte de juniori si atunci cind se propune planul de pregatire al vreunui lot, ei, sunt de accord pentu ca nu-i intereseaza!Asa ca pregatirea de la club nu are nici o legatura cu ce vor face antrenorii la lot. Asa ca perioada de pregatire de la lot va fi insuficienta pentru ce asteaptam noi, de la aceste sportive la Europene.Asa ca solutii va rog si apoi critici!Si, sa stiti,ca nu apar fed. nici pe departe!De multe ori aparentele inseala!

    cu 10 ani în urmă (15.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!