Stiri Vulturi

CE U20F - România, învinsă de Lituania, după cel mai bun joc prestat până acum la Sofia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.07.2014

CE U20F Divizia B

Ziua 3

42-61

Sofia - Bulgaria

0-3 Statistică 3-0

Reprezentativa României de tineret a ajuns la cea de-a 3-a înfrângere din 3 meciuri la Campionatul European U20 Divizia B din Bulgaria, după ce a cedat în fața Lituaniei cu 42-61 (11-21, 10-13, 10-14, 11-13). 

Chiar dacă au pierdut din nou, tricolorele au arătat o altă față în compania unei naționale fără înfrângere până în prezent. Startul confruntării a aparținut în totalitate Lituaniei, care s-a impus în primul sfert la 10 puncte diferență, 21-11. Începând cu actul secund al confruntării, jocul s-a echilibrat semnificativ. În ciuda faptului că fetele pregătite de Calancea și Brosovszky nu reușeau sub nicio formă să se apropie de baltice pe tabelă, stăteau aproape de ele, fără a le da ocazia acestora să se distanțeze mult mai tare. Lituania și-a adjudecat și sfertul secund, însă doar cu 13-10, iar astfel, la pauza mare, tabela de marcaj înregistra 34-21 în favoarea naționalei pregătite de Ricardas Maceina. Oaspetele de pe foaia de joc s-au impus și în sferturile de după pauză, însă, nu au făcut-o într-o manieră categorică, româncele fiind tot timpul în spatele acestora. Astfel, Lituania a câștigat repriza secundă cu 27-21, adjudecându-și implicit partida cu scorul final de 61-42.

Echilibrul consemnat în sferturile 2, 3 și 4 între cele două reprezentative de tineret s-a putut remarca într-o anumită măsură și în linia statistică de la final. De exemplu, România a fructificat 9 contraatacuri, în timp ce oponentele doar cu 3 mai multe. De asemenea, balticele au pierdut mai multe mingi decât tricolorele, 19 vs. 15, iar fetele noastre au interceptat 13 mingi, în timp ce adversarele doar 9. Un ultim detaliu, fetele venite de pe banca României au marcat 6 puncte, în timp ce rezervele Lituaniei 7. Totuși, au fost capitole la care adversarele au fost clar peste românce, procentaje la aruncări (35.6% > 22.4%), recuperări (53 > 38) sau pase decisive (15 > 7).

Cea mai bună jucătoare a reprezentativei de tineret a României a fost din nou Dora Ardelean, sportivă care a izbutit primul double-double de la acest turneu final cu 10 puncte și 11 recuperări. Ardelean a fost urmată pe lista marcatoarelor de Alexandra Dumitrace 10 (4 rec, 3 p.d.), Simina Avram 5 (5 rec.), Reka Domokos 5, Selena Kirkberg 5, Iulia Răileanu 4 (4 rec), respectiv Ana Grigore 3 (4 rec). Din tabăra cealaltă, de la Lituania, Roberta Mizgeryte a terminat la rândul ei în double-double cu 11 puncte și 12 recuperări, fiind urmată îndeaproape de Greta Tamasauskaite tot cu 11 puncte și de Ieva Kazlauskaite cu 10 puncte marcate.

Duminică, 6 iulie, va fi zi de pauză la Campionatul European de la Sofia, meciurile urmând să fie reluate luni, 7 iulie. România va da piept cu reprezentativa similară a Ungariei de la ora 20:30, în timp ce Lituania va întâlni Bulgaria, începând cu ora 18:15. 

*Foto: fibaeurope.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Obiectivitate
    Desi nu prea are importanta baschetbalistic (nationala noastra fiind slaba), ptr meseria de gazetar, conteaza. Mai ales daca doresti si fi obiectiv. Cu putina dorinta de informare, dl Radu ar fi aflat ca Ardelean a avut double-double si in primul meci, contra Portugaliei (15 rec si 13 pct).

    cu 9 ani în urmă (06.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!