Stiri Vulturi

CE U20F - România vs. Norvegia, duelul pentru prima victorie la european

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.07.2014

CE U20F Divizia B

Ziua 6

Miercuri, 9 iulie - Ora 20:30

Sofia, Bulgaria

0-5 Fișa meciului 0-5

Ziua a 6-a a Campionatului European de baschet feminin U20 Divizia B de la Sofia se va încheia cu duelul „lanternelor roșii”, România și Norvegia, echipe care se luptă pentru evitarea ultimei poziții la finele turneului. Startul partidei se va da la ora 20:30.

Cele două reprezentative feminine de tineret sunt singurele formații din cele 10 care până în prezent nu au reușit să-și treacă în cont o victorie la Eurobasket 2014 Divizia B. Mai mult de atât, tricolorele nu au izbutit să se impună nici la nivel de sfert, în timp ce nordicele au câștigat până în prezent două secvențe. Fetele pregătite de Dan Calancea au la activ un coșaveraj de 240 de puncte marcate și 418 primite (cel mai slab atac). De cealaltă parte, formația antrenată de Inge-Aleksander Kristiansen are 187 de puncte înscrise (cel mai slab atac) și 360 primite.

Cu 5 înfrângeri din tot atâtea meciuri, România și Norvegia își dispută penultimul loc la acest Campionat European. Echipa care va ceda și în această seară va încheia mai mult ca sigur pe ultima poziție a clasamentului. În cazul în care româncele vor pierde și disputa cu nordicele, atunci acestea vor ajunge la cea de-a 14-a înfrângere consecutivă de la un turneu european. De notat este faptul că, cele două echipe naționale nu s-au întâlnit niciodată la nivel de tineret.

Potrivit site-ului oficial al competiției, lotul României are o medie de vârstă de 19.5 ani, respectiv o medie de înălțime de 1.81 metri. De cealaltă parte, Norvegia are de asemenea 19.5 media vârstei, în timp ce la înălțime au 1.75 metri. Cea mai bună jucătoare a României până în prezent la campionatul de la Sofia este Dora Ardelean cu medii de 12.6 puncte, 8.4 recuperări și 2.8 pase decisive. De la nordice s-a remarcat în mod special Stine Austgulen cu 11.2 puncte, 4.6 recuperări, respectiv 2.2 assist-uri. 

Lotul Norvegiei: Teuta Haxhimehmedi, Christina Muren, Ingeborg Gjenstoe, Stine Austgulen, Kristine Nyegaarden, Siri Granheim, Fredrikke Hylen, Karoline Killingroed, Kristine Lindholm, Ranniveig Gjesdal, Signe Kyrkjebo, Vilde Tveito. 

Rezultatele înregistrate de cele două naționale până în prezent la CE U20F Divizia B: 

România Norvegia
vs. Portugalia 47-74 vs. Marea Britanie 32-47
vs. Bosnia&Herțegovina 53-112 vs. Bulgaria 53-73
vs. Lituania 42-61 vs. Germania 23-72
vs. Ungaria 41-82 vs. Portugalia 32-74
vs. Israel 57-89 vs. Bosnia&Herțegovina 47-94

Programul zilei a 6-a:

11:30 - Ungaria vs. Israel

13:45 - Lituania vs. Germania

16:00 - Bosnia&Herțegovina vs. Marea Britanie

18:15 - Portugalia vs. Bulgaria

20:30 - România vs. Norvegia

*Foto: Thomas Bruning

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sabrina :

    banii sa vina
    nene calancea daca erai cu kirbrg in brazilia erai CAMPION MONDIAL ca pana aseara ai tinut o neica cate patru reprize in teren si ti a BAGAT 4 PUNCTE PE MECI URRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BV NEICUSORULE CHIAR NU TE TRAGE NIMENI LA RASPUNDERE CAT ERA TOCALA TOTUL ERA DE FATADA DAR SI ACUM uitate taticule pe langa tine ca din prost mergi in si ma prost tine o tot asa esti cel mai........................tare felicitari ardelean si dumitrache restul out kirberg lasane fato ca esti prea buna sa joci pt ROMANIA DAI INAINTE NEA CALANCEOOOOOOOO

    cu 9 ani în urmă (09.07.2014)
    • BC CSU Sibiu ozolin:

      Nici cu Avram nu mi-e rusine
      Sabrina draga, nu este vorba aici DOAR de jucatoare dupa cum iti dai seama. Bine ca nu-si mai baga jucatoarea nascuta talent dar deja moarta si resuscitata Avram. Sunt curios daca o incape sortul.

      cu 9 ani în urmă (10.07.2014)
    • CS Energia Târgu Jiu Vandana:

      Parapanta
      Vrei sa spui cumva ca datorita situatiei precare din industria textila, si a economiei ce trebuie facuta, s-a preferat confectionarea unei parapante in locul sortului jucatoarei Avram?!?

      cu 9 ani în urmă (10.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!