Stiri Vulturi

CE U20F - Tricolorele au fost învinse de Norvegia și vor termina pe ultimul loc la Sofia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.07.2014

CE U20F Divizia B

Ziua 6

45-52 

Sofia, Bulgaria

0-6 Statistică 1-5

Naționala feminină U20 a României a pierdut cel de-al 6-lea meci din cele 6 jucate la Campionatul European Divizia B, fiind învinse de Norvegia cu 45-52 (15-17, 11-19, 14-9, 5-7) în meciul decisiv pentru evitarea ultimei poziții la finele turneului de la Sofia.

Primul sfert al confruntării a fost unul extrem de echilibrat, cele două echipe tatonându-se reciproc pe parcursul celor 10 minute. Norvegia a reușit într-un final să se impună în actul de debut la 2 puncte diferență, scor 17-15. În cea de-a doua parte a jocului, tricolorele nu au reușit să mai rămână în spatele nordicelor, pierzând sfertul 2 cu un parțial de 11-19. După 20 de minute de joc, Norvegia avea un ecart de 10 puncte în fața României, scor 26-36.

Sfertul de după pauza mare a reprezentat o premieră absolută pentru echipa pregătită de Dan Calancea și Monika Brosovszky-Boriga la acest turneu final Divizia B din capitala Bulgariei. Mai exact, abia în al 6-lea meci jucat tricolorele au reușit să-și adjudece un sfert, 14-9. Având în vedere acest aspect, româncele au venit la 5 puncte în spatele Norvegiei înaintea sfertului decisiv. Ultima parte a jocului a fost una extrem de slabă din punct de vedere al punctelor marcate, cele două reprezentative reușind să înscrie împreună doar 12 puncte, 7-5 pentru Norvegia, echipă care a reușit să câștige disputa cu scorul final de 52-45.

Punctele României au fost marcate de Ana Grigore 15 (7 rec), Selena Kirkberg 10 (7 rec), Dora Ardelean 9 (8 rec), Alexandra Dumitrace 6 (4 rec), respectiv Vanessa Lache 5. De cealaltă parte, cea mai bună jucătoare din lotul nordicelor a fost Stine Austgulen cu 18 puncte marcate și 3 mingi recuperate.

În urma acestui eșec, naționala feminină de tineret a României a ajuns la un bilanț de 6 înfrângeri și nicio victorie. Din cele 10 echipe din Divizia B U20 feminin, doar România a rămas fără victorie, și cel mai probabil va rămâne tot așa, având în vedere faptul că urmează să întâlnească până la finalul competiției reprezentativele similare ale Marii Britanii, Bulgariei, respectiv Germaniei.

Joi, 10 iulie, este zi de pauză la Sofia, meciurile urmând să fie reluate vineri. Programul zilei de vineri:

11:30 - Marea Britanie vs. România

13:45 - Israel vs. Lituania

16:00 - Norvegia vs. Ungaria

18:15 - Bulgaria vs. Bosnia&Herțegovina

20:30 - Germania vs. Portugalia 

*Foto: Thomas Bruning

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu ozolin :

    Set 0
    Norvegia, pe aceasta cale multumeste fratilor romani pentru ajutor. Noi, romanii consumatori de baschet aducem si pe aceasta cale un pios omagiu dnului Calancea & co pentru rezultatele de-a dreptul incredibile obtinute. Multumim conducatorule drag ca existi.
    In FRB ocupati cumva functia de PRESEDINTE al Colegiului Central al Antrenorilor si tot dvs in aceasta calitate tresati metodologii, realizati modele de pregatire si dirijati antrenorii romani spre performanta? Dvs sustineti ca seminarii despre baschet la asa rezultate? Mi-e frica de raspuns!
    Poate ar fi cazul sa puneti si dvs mana pe carte, nu cea de baschet, ci cea de inginerie, ca tot ati terminat acest profil si se vede!
    O sa ne "vedem" cu siguranta dupa urmatorul meci.

    cu 9 ani în urmă (10.07.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      corect
      Acest domn instruieste antrenorii romani si stabileste modul in care trebuie pregatiti in special tinerii jucatori romani. Cred ca ar fi bine sa se ascunda o perioada.... Poate ca antrenorii straini ar fi o solutie pt ca cei autohtoni cu Calancea si senzationalul Covaciu ne-au dus atat de jos incat nu mai exista speranta. Poate ar trebui sacrificate 2-3 generatii de " mimoze indolente " care sa stea acasa, in cluburi si pe plaja si sa nu ne mai facem de rusine.

      cu 9 ani în urmă (10.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!