Stiri Vulturi

CE U20M - Divizia B. România are meci decisiv cu Luxemburg

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.07.2013

În urma înfrângerii suferite pe mâna Ungariei, scor 53-65, reprezentativa de tineret (U20) masculin a României poate să se califice în sferturile de finală ale Campionatului European - Divizia B de la Pitești doar de pe locul al 4-lea. Echipa lui Hristu Șapera este obligată să învingă miercuri (17.07) pentru a pătrunde între primele opt echipe ale turneului.

După disputarea primelor patru runde din cadrul fazei preliminare lucrurile s-au clarificat în privința primelor trei clasate în Grupa A. La vârf se pune doar întrebarea ordinii în care vor termina Marea Britanie, Ungaria și Polonia. De asemenea, este limpede că Slovacia va termina pe ultimul loc.

Astfel, partida dintre România și Luxemburg devine decisivă pentru ocuparea locului 4, ultimul care asigură calificarea în fazele superioare ale europeanului argeșean. Nu există niciun fel de calcul elaborat. Acest lucru se explică prin victoria de marți (16.07), a Luxemburgului asupra Slovaciei cu scorul de 62-51.

Meciul România vs Luxemburg poate fi tratat ca și unul eliminatoriu. Cine câștigă merge mai departe, adică în sferturile de finală, iar cine pierde ajunge în turneul locurilor 9-12. Se știe până și numele adversarului întâlnit în sferturile de finală de către ocupanta locului 4 în Grupa A. Este vorba despre naționala Belgiei, una din cele doar două echipe rămase neînvinse la Pitești până la această oră.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!