Stiri Vulturi

CE U20M - Divizia B: România învinsă și de Ungaria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.07.2013

 

Echipa națională de tineret (U20) masculin a României a pierdut partida cu Ungaria, scor 53-65. Pe sferturi: 21-16, 11-19, 10-13, 11-18. Confruntarea contează pentru faza preliminară a Campionatului European U20 - Divizia B de la Pitești.

Antrenorul Hristu Șapera a ales următoarea garnitură de start: Cristiean, Damian, Păun, Lazar, Olah.

Tricolorii marchează primele două coșuri ale partidei, însă maghiarii anulează handicapul. Urmează tripla lui Olah, dublată de o reușită de la distanță semnată Lazăr. De cealaltă parte Rosco Allen pune cinci puncte pe tabela de marcaj. România continuă să beneficieze de punctele din afara semicercului aduse de oamenii mari. Olah înscrie ultimele nouă puncte ale României în actul inaugural, acesta terminându-se cu scorul de 21-15.

Secvența a doua începe cu mai multe posesii pierdute pentru echipa României. Șapera cere timp de odihnă pentru a-și trezi elevii, însă după reluare apar ratările pe finalizare. Pongo înscrie de două ori din acțiune și egalează situația la 21 în minutul 13. Maghiarii operează două schimbări, iar Cristiean iese la rampă cu o finalizare și apoi cu un serviciu pentru coșul de sus al lui Stoicoviciu. Maghiarii egalează la 28, prin Markovic. Tot el aduce în avantaj formația Ungariei. Olah și Filip răspund, iar România revine în avantaj la intrarea în ultimul minut al reprizei. Rosco Allen izbutește un coș cu fault, transformând libera suplimentară. Astfel, la pauză scorul este de 34-32 în favoarea vecinilor.

Stoicoviciu transformă două libere în primul minut al reprizei a doua egalând situația pe tabela de marcaj. Tricolorii obțin mai multe recuperări ofensive în primele cinci minute de joc de pe urma cărora izbutesc să preia conducerea. Stoicoviciu și Movileanu marchează din spatele semicercului și scorul devine 42-38 în favoarea României, în minutul 25 al partidei. Sinkovits înscrie de la mare distanță. Urmează mai mult de patru minute în care tabela de marcaj nu se modifică. Pongo sparge gheața pentru maghiari, iar Varga dublează. Tricolorii sunt în dificultate în condițiile în care Allen s-a odihnit, iar cu zece minute înainte de final scorul este 47-42 în favoarea Ungariei. România nu a înscris în ultimele 5 minute și 14 secunde ale sfertului 3!

Perioada fără coș marcat se prelungește și în secvența a 4-a. Maghiarii punctează la prima posesie, iar apoi se desprind la nouă puncte. Seria negativă se oprește cu liberele lui Olah, urmate de tripla lui Stoicoviciu care duce scorul la 55-47 în favoarea adversarului în minutul 33. Urmează un nou coș de trei puncte semnat Filip, iar apoi Ungaria scapă mingea în afara terenului și antrenorul vecinilor de la vest cere timp de odihnă. După reluare Stoicoviciu împarte două libere, dar își recuperează propria ratare, ajunge în double-double și strânge la 55-53. Rosco Allen răspunde cu un coș de două puncte. Sinkovits înscrie pentru trei puncte în condițiile în care tricolorii ratează tot. Tricolorii nu au marcat niciun punct în ultimele cinci minute și partida a luat sfârșit cu scorul de 65-53.

În urma acestui rezultat România are 1-3 în Grupa A, în vreme ce Ungaria ajunge la 3-1.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    NU E BINE
    Dupa primul sfert ne-au citit. Acum au pus stapanire pe cele 2 " caciuli". Au 30 rec din care 14 OFENSIVE fata de 15 ale noastre- in total. Nu este posibil asa ceva....

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Paun
    Ce se intampla cu Paun ? Unul din liderii generatiei 1994 : peste 12 min, o pct, 0 rec ???? La fel Petica, jucator cu multe minute in Divizia A astazi a fost zero. Poate merita o sansa ROTARIU si Baragau...

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe olimpia_kos :

    un moldovean
    Paun a fost folosit fractionat cate 2 min pe sfert fara a i se permite sa joace....au voie sa arunce la cos si sa patrunda decat anumiti jucatori

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!