Stiri Vulturi

CE U20M Divizia B - România pierde categoric în fața Portugaliei

Paul Olar

Paul Olar
11.07.2014

82-64
2/0   1/1

România nu a putut să obțină a doua victorie consecutivă la Campionatul European. Gruparea antrenată de Hristu Șapera a fost învinsă de Portugalia, scor 82-64.

Formația noastră se bazează în primul minut pe Mirel Dragoste, Vlad Stoicoviciu, Andrei Damian, Georgian Păun și Vlad Cobzaru, pe când lusitanii încep cu Diogo Ventura, Joao Grosso, Joao Gallina, Hector Piedade și Fernando Ferreira.

Angajamentul este câștigat de către România care, după două ratări consecutive, deschide scorul grație lui Mirel Dragoste. La fel ca adversarul său, Diogo Ventura egalează la 2 în urma unor aruncări libere, confruntarea devenind extrem de echilibrată. Pe finalul actului, portughezii combină pentru un parțial de 13-2 și se distanțează confortabil la 10 puncte, 20-10. Adrian Oprea ne scoate din faliment, însă gazdele încheie pozitiv, scor 20-14.

Diogo Ventura și Pedro Meirelles pun probleme defensivei noastre în sfertul secund, astfel că scorul devine 28-16. Ratăm de la mare distanță în numeroase rânduri, iar adversarii ne pedepsesc fără ezitare pe contraatac. Vlad Cobzaru contabilizează patru puncte la rând, dar Henrique Piedade ne taie elanul cu un coș din spatele arcului de cerc. Nimic nu se schimbă până la pauză, băieții lui Andre Martins intrând la cabine cu un avantaj format din două cifre, 42-27.

Situația se menține strânsă și la revenirea pe teren. Diogo Venturia continuă să impresioneze pe faza ofensivă, "tricolorii" nereușind să rupă ritmul. Alin Olaru dă echipei sale un imbold printr-un coș de trei puncte, dar portughezii apasă pedala de accelerație și repurtează un nou succes la europene.
Pedro Bastos a fost cel mai bun jucător al confruntării, fundașul trecându-și în cont 24 de puncte, 4 assist-uri și o recuperare. Diogo Ventura a izbutit 19 puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri, pe când Isaias Insaly a contribuit cu 9 puncte.

De partea cealaltă, Vlad Cobzaru s-a remarcat cu 19 puncte și 7 recuperări, în timp ce Andrei Damian a contabilizat 9 puncte, alături de 5 recuperări. Totodată, Mirel Dragoste a ieșit în evidență cu 8 puncte, 3 pase decisive și o recuperare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!