Stiri Vulturi

CE U20M Divizia B - România se duelează astăzi cu Portugalia

Paul Olar

Paul Olar
11.07.2014

România are parte de un nou adversar de foc la Campionatul European U20. "Tricolorii" își măsoară astăzi forțele cu Portugalia, într-o confruntare programată la ora locală 17:00.

Asemenea trupei noastre, ibericii au avut câștig de cauză în prima zi a turneului. Portughezii au dat piept cu modesta Cipru, pe care au surclasat-o fără emoții, scor 89-48. De departe, cel mai bun jucător al învingătorilor a fost Diogo Ventura. Fundașul a contabilizat 21 de puncte, 4 recuperări, respectiv 3 pase decisive și se anunță principala gură de foc a trupei lui Andre Martins. Ventura este legitimat la Algres, în țara natală și a evoluat anul trecut la europeanul organizat de orașul Pitești.

Atunci, el s-a remarcat cu medii de 6.6 puncte, 2.1 recuperări și 2.1 pase decisive. Alți portughezi ce pot crea probleme României sunt Henrique Piedade și Piedro Bastos. Ambii au contribuit din plin la succesul de ieri al reprezentativei de la Lisabona, combinând totalizând 24 de puncte.

Deși au în componență baschetbaliști rapizi cu mână bună de la mare distanță, lusitanii sunt văduviți sub coș. Din acest punct de vedere, trebuie precizat că pivotul lor măsoară 2.06 m, iar media de înălțime a echipei este de 1.92 m. În schimb, Hristu Șapera se bazează pe patru sportivi de peste 2.00 m.

Totodată, cele două naționale se cunosc bine datorită numeroaselor întâlniri de anul trecut, atât în pregătiri, cât și în jocurile oficiale. Din păcate, portughezii ne-au răpus în lupta pentru locurile 5-8 la diferență considerabilă, scor 80-59.

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!