Stiri Vulturi

CE U20M. Înfrângere usturătoare cu Marea Britanie

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.07.2013

Echipa națională de tineret (U20) masculin a României a pierdut meciul cu Marea Britanie, din cadrul fazei preliminare a Campionatului European - Divizia B de la Pitești. Partida a avut loc în cursul serii de duminică și s-a încheiat cu scorul de 43-99.

Hristu Șapera a început partida cu Cristiean, Damian, Petică, Filip și Olah.

Thomas-Edwards marchează primul coș al partidei, însă Alex Olah răspunde și egalează situația la 2. Avea să fie singura egalitate în afara celei de la care a început partida. Britanicii punctează de la linia de pedeapsă, respectiv din afara semicercului. Filip înscrie din acțiune, însă adversarii răspund cu un parțial de 14-0. Damian înscris un coș din serviciul lui Păun, în minutul 8. Movileanu înscrie un col de trei puncte în penultima secundă a secvenței inaugurale, însă Marea Britanie conducea cu scorul de 22-10.
De notat că pe parcursul primului sfert statistica a consemnat un raport al recuperărilor de 24-8! Britanicii au avut 15 recuperări ofensive în această perioadă de joc.

Secvența a doua începe cu tripla lui Thomas-Edwards. Olah aduce primul coș al tricolorilor. Hart transformă de la distanță, iar Van Oostrum împarte patru libere. Diferența urmă la 20 puncte în minutul 14 al partidei. Păun înscrie un coș din acțiune, însă Hart și Thomas-Edwards incendiază coșul de la mare distanță. Astfel, scorul devine 46-14, după un alt parțial, de această dată de 14-0. Filip aduce trei puncte, însă e rândul lui Van Oostrum să iasă la rampă pentru Marea Britanie. Repriza se termină cu scorul de 53-17, după un nou coș de trei puncte semnat Van Oostrum.
Problemele la recuperare au continuat, raportul la jumătatea meciului fiind de 44-15. Cel al recuperărilor ofensive a fost de 21-7.

Secvența a 3-a aduce reușitele de sus ale lui Stoicoviciu, respectiv Van Oostrum. Petică înscrie din acțiune, dar Stewart aduce al 10-lea coș de trei puncte în contul oaspeților și scorul devine 62-22 în minutul 25. Ecartul continuă să urce, britanicii coninuând să marcheze de la mare distanță. Petică înscrie din afara semicercului și scorul la intrarea în secvența a 4-a era de 74-31.

Sfertul decisiv începe cu patru libere transformate de Van Oostrum și de un nou coș de trei puncte pentru britanici. Astfel, scorul devine 81-31 în minutul 33. Păun aduce primul coș pentru România. Olah marchează de la distanță. Ecartul a continuat să urce, partida terminându-se cu scorul de 99-43.

Echipa României a fost dominată la recuperări. De asemenea, britanicii au avut 13 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 41% la acest procedeu în vreme ce România a avut mai puține coșuri de două puncte precum și un procentaj mai modest decât cifrele adversarului la trei puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!