Stiri Vulturi

CE U20M - România, în fața primului meci

Paul Olar

Paul Olar
09.07.2014

România intră de joi, 10 iulie, în focul meciurilor de la Campionatul European U20. Competiția va avea loc la Sarajevo, iar "tricolorii" se duelează în primul joc cu Estonia.

Retrogradați din prima urnă valorică, balticii reprezintă una dintre favoritele grupei A, alături de Bosnia și Belgia. Formația din nordul Europei a organizat precedenta ediție a europeanului, acolo unde a bifat doar trei victorii și șase eșecuri. Totuși, trebuie admis că printre adversarii grupării pregătite de Andres Sober s-au numărat Slovenia, Franța sau Italia.

Chiar dacă estonienii sunt nevoiți să renunțe la generația 93', în lotul acestora rămân câțiva jucători de certă valoare. Câteva exemple ar fi Martin Jurtom sau fundașul Sander Saare. Jurtom este legitimat în prima ligă italiană, la New Basket Brindisi și se află de ceva vreme în atenția granzilor din NBA. În schimb, ultimul amintit evoluează în țara natală, dar este curtat de numeroase grupări puternice de pe "Bătrânul Continent".

Efectivul nordic cuprinde 13 nume, cel mai înalt component fiind Karl Martin Kask - 2.10 m. La polul opus se află Sander Saare, care măsoară 1.84 m. Observăm, așadar, că Estonia se bazează talie, baschetbaliștii măsurând, în medie, 1.96 m. În fine, staff-ul tehnic este format din Ruut Indrek și Kerde Ullar.

De-a lungul timpului, România a dat piept cu Estonia la U20 în două rânduri. Din păcate însă, "alb-albaștrii" ne-au învins de fiecare dată.

Fluierul de start al încleștării de mâine se va da la ora locală 15:00.

*Foto: sport.delfi.ee

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Senzational
    Au castigat cu Estonia! Bravo baietii, bravo Sapi!

    cu 9 ani în urmă (10.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!