Stiri Vulturi

CE U20M - România nu emite pretenții în fața Bosniei

Paul Olar

Paul Olar
12.07.2014

40-96
1-2   3-0

Victoria s-a dovedit a fi doar o formalitate pentru Bosnia, reprezentativă ce a trecut la pas de România, scor 96-40. Confruntarea a avut loc la Sarajevo, în cursul serii de sâmbătă și a contat la etapa a treia a Campionatului European U20.

Cu mici modificări în formula de start, "tricolorii" au parte de un debut timorat. Jusuf Nurkic este faultat de Mario Lazăr și deschide scorul. Pierdem mingea la atacul următor, iar Adin Vrabac ne pedepsește cu un contraatac fulger, finalizat prin slam-dunk. Georgian Păun aduce prima reușită a noastră, însă Bosnia pare montată să repurteze un succes categoric. Bosniacii profită de erorile trupei lui Hristu Șapera și își construiesc un avantaj liniștitor la finalul actului întâi, 15-32.

Chiar dacă sportivii români se străduiesc, diferența crește considerabil în favoarea gazdelor. Jusuf Nurkic se impune autoritar în spațiul de trei secunde, pe când rezervele lui Alen Abaz punctează nestingherit de la mare distanță. Scorul capătă proporții dramatice după pauză, când se ajunge la un ecart de aproape 60 de puncte în favoarea Bosniei. Lipsit de soluții, Hristu Șapera rulează întreg lotul, România făcându-și deja planurile pentru duelul următor.

Precum era de așteptat, Jusuf Nurkic a reprezentat principala gură de foc a Bosniei. Pivotul a totalizat 24 de puncte, 16 recuperări și 5 pase decisive, realizând cea mai bună prestație la acest turneu. Nedim Buza și Adin Vrabac au contribuit cu câte 11 puncte, în timp ce Ermin Dedic a avut 9.

Din tabăra noastră, principalul remarcat a fost Mirel Dragoste. Fundașul clujean a contabilizat 10 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Vlad Cobzaru a avut 6 puncte și 3 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Pacat
    Am intrat in normal, degeaba ne-am bucurat dupa primul meci. Nu marefer la faptul ca puteam bate Bosnia dar puteam pierde onorabil. De asemenea Portugalia nu este o mare forta in baschetul european....Ne-am revenit. Poate batem Luxemburg si Cipru..

    cu 9 ani în urmă (13.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!