Stiri Vulturi

CE U20M. România obține prima victorie

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.07.2013

 

Echipa națională de tineret (U20) masculin a României a învins Slovacia cu scorul de 78-62, într-un meci contând pentru ziua a doua la Campionatul European - Divizia B, de la Pitești. Pe sferturi: 25-15, 22-13, 17-23, 14-11.

Hristu Șapera a început partida în următoarea alcătuire: Cristiean, Damian, Petică, Filip, Olah.

Slovacii au marcat primele două coșuri ale partidei, în vreme ce tricolorii au înregistrat două posesii pierdute în primul minut de joc. Olah aduce primele puncte ale României și tot el a egalat situația la 6, în minutul 3. Urmwază reușita lui Filip, care aduce primul avantaj al echipei tricolore. Urmează câteva minute în care se merge cap la cap, cu schimbări la conducere. Defensiva României devine mai eficientă, iar acest lucru a ținut Slovacia fără coș marcat din acțiune în ultimele trei minute și jumătate ale secvenței inaugurale. România a realizat un parțial de 13-1 cu care a terminat actul inaugural în avantaj, scor 25-15.

Movileanu și Stoicoviviu reușesc să înscrie de la distanță și scorul devine 33-18 în minutul 13. Slovacvia răspunde cu un parțial de 9-0, tricolorii fiind incapabili să modifice tabela de marcaj preț de trei minute. Filip oprește seria negativă cu două libere. De notat că Slovacia nu a comis fault în primele șase minute ale acestei perioade de joc. Damian înscrie de trei puncte, Olah și Păun din interiorul spațiului de trei secunde, iar Damian a stabilit scorul pauzei, de 47-28. De notat că slovacii iarăși au fost incapabili să înscrie din acțiune în ultimele patru minute ale sfertului 2.

Diferența atinge 20 de lunimi, prin coșul lui Păun. Oaspeții se apropie la 12 puncte, scor 53-41 în minutul 15, însă urmează un nou parțial de 8-0 pentru România și astfel diferența urcă la peste 20 de lungimi. Elevii lui Șapera au dificultăți la finalizare în încheierea acestei secvențe și astfel, cu zece minute înainte de final, scorul era de 64-51.

Petică și chiar Olah transformă de la mare distanță la jumătatea secvenței decisive, coșul pivotului originar din Timișoara fiind practic o confirmare a faptului că România are tot ce îi trebuie pentru a termina acest meci în calitate de învingătoare. Stoicoviciu duce diferența la 20 puncte, iar Cristiean înscrie ultimul coș al României. Adversarului îi revine ultimul coș, însă meciul de termină cu scorul de 78-62.

Alex Olah a avut 21 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, 2 capace și 2 intercepții, fără posesie pierdută. Leo Filip a adăugat 14 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive, iar Andrei Damian a terminat cu 11 puncte. De cealaltă parte s-a remarcat Michal Cekovsky, autor a 13 puncte și 8 recuperări.

România are 1-1 la general, iar duminică se duelează cu Marea Britanie, echipă neînvinsă în primele două zile. Slovacia are 0-2 la general.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    Andrei DAmian
    In sfirsit, un antrenor care ii acorda sansa sa joace nu sa fie in lot! Felicitari SAPERA,increderea ta e de admirat! Apropo,stiti ceva de Neagu!Si daca da, dati un semnal!Parca era cel mai de perspectiva,best assist,best five,etc.si acum,nimic!Intrebind asa, aiurea__-pe un personaj revenit in federatie dupa plecarea d-nei Tocala, plecat din federatie in timpul cind d-na era presedinte-de ce Neagu nu e prezent la lot dupa ce anul trecut juca in "best starting five"? Nu a fost optiunea antrenorului de lot a fost raspunsul coordonatorului loturilor de juniori mai marisori! Eu ma intreb, cite locuri au ramas libere sa le completeze selectionerul pentru a forma lotul? Sper ca d-nul Sapera l-a facut singur sau, tot cu coordonatorul!

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!