Stiri Vulturi

CE U20M - România, triumfătoare în primul joc

Paul Olar

Paul Olar
10.07.2014

70-58
1   0

Victorie de senzație izbutită de România, la primul meci al Campionatului European U20. Elevii lui Hristu Șapera nu s-au speriat de Estonia, adversar ce a evoluat în prima urnă valorică și au triumfat cu scorul de 70-58.

România începe cu Mirel Dragoste, Andrei Damian, Vlad Stoicoviciu, Georgian Păun și Vlad Cobzaru, pe când în formula de start a nordicilor se regăsesc Sander Saare, Hendrik Ruut, Tiit Taluma, Martin Jurtom, respectiv Karl Karsk.

Trupa noastră inaugurează tabela printr-o reușită de la mare distanță a lui Andrei Damian. Martin Jurtom aduce primele puncte ale estonienilor, dar Georgian Păun marchează, în replică, trei puncte. Martin Jurtom își face simțită prezența în spațiul de trei secunde și echilibrează situația. Totuși, introducerile lui Mario Lazăr și Mehmet Hortoglu ajută România se încheie în avantaj minim actul întâi, 16-15.

Balticii debutează în sfertul secund cu un parțial de 2-7, la care contribuie semnificativ rezervele Saimon Sutt și Sten Olmre. Ulterior, Sander Saare reintră pe parchet și scutură plasa din spatele liniei de 6.75, pentru a-și distanța formația la 7 lungimi, 20-27. După aproape două minute de secetă, Vlad Cobzaru sparge gheața cu o reușită aproape de coș. Nordicii contabilizează imediat patru puncte și se duc 9 puncte, 22-31. Păun & co sunt preciși la libere și limitează ecartul până la pauză, 28-31.

Partea secundă vine cu un aer pozitiv pentru gruparea noastră. Andrei Damian și Alin Olaru pun umărul la un run de 6-0. Sander Saare îi scoate pe estonieni din faliment cu un coș de trei puncte, însă marcăm în replică prin Andrei Damian. Văzând că situația scapă de sub control, antrenorul vizitatorilor cere timp de odihnă. Time out-ul are efect, iar Sten Olmre egalează la 39. "Alb-albaștrii" se mențin, terminând cu capul sus și actul trei, 44-45.

Alin Olaru deschide sfertul decisiv cu un lay-up, urmat de Hendrik Ruut. Combatantele au un parcurs echilibrat, dar "tricolorii" par mai montați. Georgian Păun și Mirel Dragoste punctează pe faza ofensivă, ultimul amintit făcând ca tabela să indice 57-51. Ultimele minute ale disputei aduc o descătușare completă a sportivilor români, care apasă pedala de accelerație și repurtează o victorie importantă la europene.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    in sfarsit !
    O victorie superba, o victorie surprinzatoare in fata unei echipe care reprezinta ceva in baschetul european. In sfarsit aceasta generatie 1994-1995 poate realiza o performanta deosebita pe care, personal, o astept de 4-5 ani.
    Felicitari baietilor si antrenorului Cenean !
    Aparare extraordinara- doar 58 puncte primite, superiori la recuperari cu 10 unitati si la TO asta inseamna ca poate jucatorii nostri s-au maturizat si au inteles ca baschetul este un joc de echipa, in primul rand.

    cu 9 ani în urmă (10.07.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Sapera
    Scuze felicitarile erau pt antrenorul Sapera. Multi ani Razvan Cenean a antrenat aceste generatii

    cu 9 ani în urmă (10.07.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu ozolin :

    Hristu
    Felicitari pentru Hristu! Antrenor cerebral, cu tact, intelege si reactioneaza foarte bine! Mult succes baieti!

    cu 9 ani în urmă (10.07.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Alexxa :

    Hristu
    Felicitari Hristu Sapera! Un super antrenor.

    P.S. Despre Vlad Cobzaru se poate spune ca spart gheata nu ghiata.

    cu 9 ani în urmă (10.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!