Stiri Vulturi

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 25-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 25-a

Etapa cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin a ajuns la final sâmbătă, 23 martie, după disputarea unor partide din grupa 11-18. Runda a adus câteva prestații extrem de reușite pentru baschetbaliștii autohtoni.

Iată cum arată echipa românilor în opinia site-ului nostru:

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Mandache a bifat un career-high în LNBM la nivelul punctelor, cu 29 în fața lui CSM Târgu Mureș. Fundașul a prins o partidă excelentă, mai ales din spatele arcului de cerc (7/10), iar pe lângă punctele marcate a contribuit cu 3 recuperări și 2 assist-uri, pentru +30 la eficiență. Reușita din fieful mureșenilor a reprezentat cea mai bună prestație stagională pentru baschetbalistul lui Dinamo.

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

Obișnuit cu double-double-urile în actuala stagiune, Ciotlăuș a avut 12 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții în succesul împotriva lui CSM Focșani. Contribuția aceasta i-a adus un index al eficienței de 24 de unități, după 6/9 din acțiune. A fost al șaptelea double-double din acest sezon de LNBM pentru jucătorul lui CSM Galați.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Clujenii au avut parte de o revenire importantă la Pitești și au evitat prima înfrângere pe plan intern în sezonul 2023/2024. Emi Cățe a fost al doilea marcator din lotul alb-negrilor, cu un double-double format din 13 puncte și 10 recuperări, alături de 4 intercepții și 3 mingi pierdute, pentru +19 la eficiență. Pivotul a totalizat 6/11 din acțiune în Pitești Arena și a continuat seria jocurilor încheiat în double digits.

Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

CSU Sibiu a obținut un succes important în cursa pentru playoff, împotriva Brașovului, iar Rareș Uță a contribuit serios la acest detaliu. Pivotul a încheiat partida cu 22 de puncte, 8 recuperări și 2 capace, alături de 9/17 din acțiune și 4/6 la linia de fault. Cifrele acestea i-au adus un index al eficienței de 20 de unități și Uță s-a aflat foarte aproape să-și egaleze recordul stagional din campionat.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Experimentatul pivot și-a egalat recordul stagional, după cele 20 de puncte marcate împotriva lui Dinamo, alături de 7 recuperări, 2 mingi pierdute, o intercepție și un assist, pentru +25 la eficiență. Santa a terminat cu 10/12 din acțiune, în acest caz fiind la cel mai reușit joc în Top 10. Prin prestația cu Dinamo, pivotul a ajuns la opt meciuri succesive în double digits.

*foto: Kádár Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!