Stiri Vulturi

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a șasea din campionat

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a șasea din campionat

Runda a șasea a adus noi prestații notabile pentru unii autohtoni. Reușitele din cea mai recentă etapă a Ligii Naționale au urcat un baschetbalist român în Top 10 la capitolul eficienței într-un meci.

Site-ul nostru a ales următoarele nume în echipa românilor:

Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca)

Trei meciuri consecutive în double digits a strâns Măciucă în campionat, cea mai recentă prestație aducându-i 16 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace împotriva lui CSM Târgu Jiu, în 29 de minute petrecute pe parchet. Jucătorul lui U-BT Cluj a terminat astfel cu +24 la eficiență și +32 la +/-, în ambele cazuri fiind la recorduri personale în actuala stagiune din LNBM.

Măciucă a adunat 3/4 la două puncte, 2/6 de afară și 4/4 la libere, fiind la al patrulea meci din cinci apariții în campionat pentru U-BT când înscrie măcar o triplă.

Titus Nicoară (CSO Voluntari)

Primul double-double în campionat în echipamentul lui CSO Voluntari a venit pentru Titus Nicoară în disputa cu SCM Timișoara. Experimentatul jucător a contribuit cu 10 puncte și 10 recuperări la succesul ilfovenilor, iar prestația aceasta i-a adus un index de 21 de unități la eficiență.

În cele 28 de minute petrecute pe parchet, Nicoară a stat cu 3/4 la două puncte, respectiv 1/1 de la distanță și la libere. Până în prezent, Titus nu a încheiat vreun meci în LNBM, în sezonul 2023/2024, cu mai puțin de 60% din interiorul arcului de cerc.

Laszlo Lazar (SCM Timișoara)

La un pas de double-double a fost la Voluntari și Laci Lazar, pivotul Timișoarei contribuind cu 9 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac în 26 de minute, perioadă pe care a încheiat-o cu +21 la eficiență.

Lazar a stat cu 3/7 din acțiune și 3/4 la libere, iar 5 din cele 12 recuperări au fost ofensive.

Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești)

Unul dintre autohtonii constanți, Bogdan Popa, a fost aproape de double-double în disputa de la Râmnicu Vâlcea, unde a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și un capac în 32 de minute. Cifrele acestea i-au adus un index de 19 unități la eficiență.

Sportivul de la CSM Petrolul Ploiești a adunat 3/6 la două puncte, 1/2 de afară și tot atât la nivelul aruncărilor libere. Popa a stabilit un record personal la assist-uri.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Pivotul campioanei en-titre a fost dominant în această rundă și a stat cu 22 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, respectiv o intercepție în 24 de minute contra lui CSM Târgu Jiu. Perioada petrecută pe parchet i-a adus +27 la eficiență și +28 la +/-.

Cățe a contribuit cu 10/13 din acțiune și 2/2 la libere, fiind pentru a treia oară în cinci meciuri când are 10+ aruncări de două puncte.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!