Stiri Vulturi

Cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în etapa a 24-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.03.2024

Cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în etapa a 24-a

Etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a luat sfârșit duminică, 17 martie, zi în care au avut loc ultimele două meciuri ale rundei. Aceasta a coincis cu prima etapă a returului din Top 10, astfel că suntem din ce în ce mai aproape să avem o imagine clară asupra ierarhiei pentru play-off și play-out.

Iată care au fost cele mai reușite prestații ale jucătorilor autohtoni în această rundă, în viziunea site-ului nostru:

David Lăpuște (U-BT Cluj-Napoca)

U-BT Cluj-Napoca a trecut rapid peste eliminarea din EuroCup și a învins-o pe CSM Târgu Mureș cu 100-76 pentru a își continua seria de invincibilitate în competiție. David Lăpuște a avut una dintre cele mai reușite prestații din acest sezon, reușind să adune 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, având 3/4 din interiorul semicercului (75%) și 2/3 de la distanță (67%), pentru un indice al eficienței de +19.

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

CSM Galați a fost aproape să spargă gheața în grupa 11-18 și să obțină prima victorie în faza a doua a campionatului, dar a cedat în cele din urmă cu 85-89 în deplasare. Ciotlăuș a fost prezent pe parchet pe aproape întreaga durata partidei și a flirtat cu un double-double, reușind să strângă 8 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive, precum și 19 unități la eficiență.

Nicolae Ciucă (CS Vâlcea)

Un alt baschetbalist român s-a remarcat în același meci menționat anterior. Pentru a doua etapă consecutivă, Nicolae Ciucă și-a făcut loc în acest top. Baschetbalistul din lotul lui Hristu Șapera a bifat un nou season-high la puncte, terminând cu 15, la care a adăugat și 5 recuperări pentru +18 la eficiență.

Laszlo Lazar (SCM Timișoara)

La doar câteva zile după ce coșul său a fost aproape să fie cel care aduce Timișoarei trofeul din Alpe Adria Cup, Lazar s-a mobilizat excelent pentru Leii din Banat în eșecul cu 69-58 în fața celor de la Petrolul. Laszlo a fost liderul echipei sale la eficiență, cu +15, după ce a terminat cu 8 puncte, 10 recuperări și un capac.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

Formația de pe malul Cibinului a pierdut disputa cu CSO Voluntari din epilogul rundei, scor 72-77. Rareș Uță a avut o prestație modestă pentru standardele sale, dar cu toate acestea a avut încă o dată una dintre cele mai importante contribuții în tabăra sibienilor, terminând cu +14 la eficiență, datorită celor 8 puncte și 6 recuperări.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!