Stiri Vulturi

Cine este Vladimir Brodziansky, jucătorul care a marcat 32 de puncte României

Cine este Vladimir Brodziansky, jucătorul care a marcat 32 de puncte României

Naționala masculină de seniori a României a suferit astăzi, 22 iulie, o înfrângere pe teren propriu, în duelul cu Slovacia din precalificările EuroBasket 2025. Meciul a fost echilibrat până la final însă, în cele din urmă, oaspeții s-au impus cu 69 la 65.

Principalul motiv pentru care slovacii au reușit să obțină victoria este reprezentat de prestația lui Vladimir Brodziansky. Jucătorul lui Joventut Badalona a adunat 32 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac în aproape 39 de minute petrecute în teren.

Brodziansky a avut 8/15 la aruncările de două puncte (53.33%), 4/8 la aruncările de la distanță (50%) și 4/6 de la linia de libere (66.7%). Cu două faulturi și două turnoveruri, sportivul în vârstă de 29 de ani a finalizat cu un indice al eficienței de +27.

Născut în 8 mai 1994, în Bojnice, Slovacia, Brodziansky și-a început cariera profesionistă în 2012, la BC Prievidza. În perioada 2015-2018, acesta a jucat la Texas Christian, în NCAA, având medii de 13.0 puncte și 5.1 recuperări.

După absolvirea facultății, Brodziansky s-a întors în Europa și a semnat cu Monbus Obradoiro, grupare din liga ACB, unde a stat vreme de două sezoane. Apoi, în 2020, baschetbalistul de 2.11 metri ce evoluează pe poziția 4 a fost cooptat în lotul lui Joventut Badalona.

În vara anului trecut, Brodziansky a părăsit Spania și a semnat cu Bascesehir College, formație ce a evoluat în prima ligă a Turciei și în Basketball Champions League. La finalul lunii noiembrie, Partizan Belgrad „l-a furat” pe jucătorul slovac, însă acesta nu a stat prea mult timp în Serbia.

După 14 partide jucate sub comanda lui Zeljko Obradovic, Brodziansky a revenit în Spania, la Joventut Badalona, având contract până în 2025. În ediția 2022-2023 a EuroCup, a avut medii de 8.1 puncte, 3.8 recuperări și 1.1 pase decisive.

Brodziansky a strâns 8 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca din returul EuroCup. În precalificările EuroBasket 2025, liderul slovacilor a contabilizat 24.4 puncte, 7.2 recuperări și 2.6 pase decisive.

 *foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!