Stiri Vulturi

Convocat pentru o zi la echipa națională

Convocat pentru o zi la echipa națională

Vlad Tincu, fost jucător la CSU Sibiu, a avut parte de o experiență terifiantă la echipa națională de baschet a României. El a fost convocat pentru o zi la o acțiune a lotului de seniori, desfășurată în vara lui 2016. Baschetbalistul ajuns acum la vârsta de 25 de ani a povestit pentru site-ul nostru modul în care s-a desfășurat singura zi din viața lui la echipa națională de seniori a României:

„În anul 2016, cu aproximativ o lună înainte, am fost anunțat de catre Horațiu Floca, directorul clubului CSU Sibiu, de o convocare la lotul național în București, împreună cu Calotă Popa Octavian. Am și primit un document de la FRB, prin intermediul clubului, cu toate datele necesare.

În ziua respectivă am ajuns la hotel, la ora precizată și m-am instalat în cameră. După scurt timp am avut și masa, unde au ajuns  majoritatea jucătorilor și staff-ul.

După masă, am fost rugat de domnul Ioan Constantin să rămân puțin pentru a sta de vorba cu mine. Prezenți mai erau antrenorul principal și secund, Marcel Țenter respectiv Claudiu Fometescu.

Aceștia m-au anunțat că nu trebuia să mai vin deoarece între timp se mai făcuse încă o convocare unde eu nu am mai fost chemat, precizând că trebuia să primesc această informație pe email-ul personal sau pe cel al clubului. Am verificat mail-ul și am sunat și la club pentru a cauta acel mail dar era de negăsit. Dânșii mi-au spus că mai pot rămâne trei zile cu ei dar după trebuie să plec. Am fost furios și m-am simțit jignit de lipsa lor de respect și profesionalism, așa că am decis să plec în acel moment. Nimeni din cadrul lotului nu a știut de acest episod în afară de "Kevin" (n.r Octavian Popa Calotă) care a rămas fără cuvinte, surpins de cele întâmplate. Părinții mei au fost de-a dreptul supărați de felul cum am fost tratat și jigniți și ei la rândul lor.

Din păcate nu am mai reușit să joc de o vreme, nu știu daca s-a mai schimbat ceva recent dar după acel episod aș putea spune că FRB a dat dovadă de lipsă de respect și profesionalism față de jucătorii autohtoni.”

Pe lângă experiența negativă trăită la lot, Vlad Tincu ne-a spus că a suportat din buzunarul propriu cheltuielile legate de transport.

Contactat de site-ul nostru, Ioan Constantin a spus că nu-și amintește de acest episod și cel mai probabil, Vlad Tincu nu a fost convocat pentru acțiunile echipei din 2016 și a fost doar pe lista lărgită a selecționerului din acea vreme.

Convocatorul care a ajuns la Tincu arată contrariul și poate fi consultat în galeria foto a articolului.

Cel mai bun sezon al carierei pentru Vlad Tincu a avut loc în stagiunea 2015/2016, când a bifat 26 de prezențe în Liga Națională de Baschet Masculin iar cea mai bună evoluție a înregistrat-o într-un meci din Top 6 contra Stelei, când a marcat 6 coșuri de 3 puncte din 8 aruncări și a terminat cu 18 puncte. În acest moment Vlad Tincu nu are angajament.

foto: sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!