Stiri Vulturi

CSM Oradea, victorioasă pe terenul lui CSO Voluntari

CSM Oradea, victorioasă pe terenul lui CSO Voluntari

Runda cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin a continuat miercuri, 20 martie, iar în primul meci al serii adversare au fost CSO Voluntari și CSM CSU Oradea. Bihorenii au putut să câștige în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” cu 95-87, după ce au gestionat mai bine sfertul decisiv.

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Cristian Cotoară, Keyshawn Feazell

Oradea: Nijal Pearson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Oaspeții au pus cinci puncte la rând pe tabelă după ce Shumate a deschis scorul și ulterior scorul a devenit egal la 7, prin tripla lui Feazell. Același pivot american i-a dus pe „Troblemakers” din nou la conducere pentru scurt timp, Shumate l-au urmat cu un layup și Tarolis a înscris printr-un floater pentru 12-13. „Leii Roșii” au intrat într-un parțial de 6-0, oprit de reușita lui Nicoară, iar Pearson a luat pe cont propriu o acțiune la 14-21. CSM Oradea a urcat până la +9 în minutele rămase din primul sfert, dar Justice a adus-o pe CSO Voluntari la un singur punct în urmă și tripla lui Richard a stabilit scorul acestui act: 23-27.

Polyak a fost precis din spatele arcului de cerc înainte ca Oradea să oprească run-ul de 5-0 în care s-a aflat Voluntari, iar apoi Baciu a finalizat cu dunk pentru 28-31. Ofensivele celor două cluburi au întâmpinat probleme în următoarele două minute, perioadă în care s-a înscris un singur coș din acțiune, Pearson și Tarolis fiind cei care au modificat ulterior situația pentru 31-35. Ilfovenii au trecut la conducere cu două minute înaintea pauzei, cu ajutorul lui Tohătan (41-38), în timp ce pe atacurile finale s-a mers cap la cap și alb-albaștrii au putut să intre la vestiare cu 45-44.

La fel ca și în finalul primei reprize, cele două formații au ajuns pe rând să conducă în debutul sfertului trei și Freeman a ratat două aruncări libere la 50-49. Justice a continuat prestația excelentă și a întrerupt perioada cu mici dificultăți ofensivă, iar ulterior a scuturat plasa de la distanță pentru 55-53, la jumătatea actului. Vizitatorii au cerut time-out la 61-55, după a 13-a aruncare precisă de trei puncte a Voluntariului și Shumate a refăcut ecartul de șase lungimi după ce Tarolis a fost precis la linia de fault. Arledge a contribuit cu o triplă importantă, prin care a egalat la 68, iar apoi ambele echipe au pierdut posesia și situația nu s-a schimbat până la expirarea timpului de pe cronometru.

Vicecampioana în exercițiu a ajuns la un run de 10-3, o nouă reușită de la distanță a lui Arledge fiind urmată de perechea împărțită de libere a lui Gaddy (71-74). Oradea a trecut după multă vreme într-un avantaj de două posesii, iar Ainars Bagatskis a cerut imediat time-out și Allen a răspuns cu o reușită de la semi-distanță. Cu patru minute înainte de final Gaddy a modificat scorul pentru 75-83, Peason, Arledge și Baciu au refăcut diferența de nouă lungimi, iar Allen a marcat din nou de la distanță (83-89). S-a mers cel mult la +10 în secundele rămase până la încheierea jocului și CSM Oradea a reușit să câștige cu 87-95.

Nijal Pearson a fost liderul învingătorilor cu 21 de puncte, 11 pase decisive și 3 recuperări. Donatas Tarolis a avut 18 puncte și 3 recuperări, în timp ce Kris Richard a terminat cu 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

Kodi Justice a replicat cu 18 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 5/7 de la distanță. Trevon Allen l-a urmat cu 15 puncte și 3/6 din spatele arcului de cerc, iar Lucas Tohătan a contribuit cu 13 puncte și 5 pase decisive. Alb-albaștrii au încheiat partida cu 16/27 la nivelul aruncărilor de trei puncte.

Ambele formații vor juca în deplasare la finalul acestei săptămâni. CSO Voluntari (7-8) se va duela cu CSM Constanța, iar CSM Oradea (12-3) cu CSM Corona Brașov.

*foto: Facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    O victorie de moral
    Sincer nu ma asteptam sa castigam la Voluntari,dupa prestatia ilfovenilor avuta la Oradea.
    Incet,incet revenim la jocul colectiv,plecarea lui Neal pare sa fie benefică pentru echipa.
    Gaddy se integreaza in echipa,in meciul de la Voluntari a venit cu o tripla in sfertul patru, care a inclinat definitiv balanta in favoarea noastra.
    Hai CSM!

    cu 1 lună în urmă (21.03.2024) Raspunde
  • Bihor :

    trend ascendent
    chiar daca noi nu mai aveam cum sa pierdem locul 2, era important sa batem voluntariul ca sa ii impiedicam sa ajunga pe 3 ... nu spun ca argesul e slab, dar mi se pare mai grea o eventuala semifinala cu voluntari
    evident, pe toti ne intereseaza cum se prezinta echipa dupa plecarea lui neal ... personal am fost unul dintre suporterii neconditionati ai lui neal, ne-a oferit un baschet savuros si castiga sau intorcea soarta unor partide de unul singur ... in timp insa, pe masura ce adversarii au ajuns sa il citeasca, eficienta lui a scazut, iar echipa era blocata, jocul fiind prea dependent de el (dupa cum spunea si colegul sup.or.ter)
    ieri mi-a placut mult gaddy, face foarte bine faza defensiva ... initial ne-a chinuit foarte mult justice, cu aruncarile de la mare distanta, insa dupa ce gaddy s-a aparat la el nu a mai reusit nimic
    as mai zice si de bobe ... spre deosebire de alte meciuri, in care doar statea in colturi si incerca aruncari de 3, acum a fost mai prezent si sub panou si a reusit si cateva interceptii ... pentru noi e important sa iasa din starea de oarecare plafonare si autosuficienta in care s-a aflat de ceva timp incoace, intrucat nu stam grozav la capitolul romani, iar el are evident potential de crestere
    la capitolul minus a parut a fi gotcher, in conditiile in care era de asteptat sa aiba ceva de demonstrat echipei care a renuntat la el si jucand intr-o sala care ii era familiara

    cu 1 lună în urmă (21.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!