Stiri Vulturi

Cu un sfert 3 de excepţie, selecţionata feminină a României se impune în Ungaria

Mihai Liţiu

Mihai Liţiu
14.06.2014

În primul meci din seria celor 4 teste programate împotriva selecţionatei vecinilor noştri de la vest, reprezentativa României a învins cu 87 la 79 (pe sferturi: 20-21; 22-22; 26-18; 19-18) la Debrecen. Elevele lui Florin Nini au tranşat partida în spaţiul de 3 secunde acolo unde au marcat aproape de 2 ori mai multe puncte decât gazdele (40 la 22) beneficiind şi de un procentaj mai bun la aruncările de 2 puncte: 61% faţă de doar 48% pentru amfitrioane. De partea cealaltă maghiarele au dominat la un singur capitol, cel al aruncărilor libere, acestea fiind recompensate cu 41 asemenea aruncări faţă de doar 21 cât au primit fetele noastre.

Partidă se anunţă promiţătoare pentru selecţionata tricoloră încă din start când Elisabeth Pavel scutură plasa cu o aruncare de 3 puncte iar Gabriela Mărginean adăugat încă 2 pentru un prim avantaj românesc. Nu trec nici 2 minute şi amfitrioanele egalează şi de aici se merge cap la cap cu maghiarele aflându-se mai mereu în avantaj iar româncele în cursa de urmărire. Anca Sipos aduce naţionala noastră la conducere printr-un coş de 3 puncte iar Ancuţa Stoenescu măreşte ecartul la 3 puncte. Imediat maghiarele egalează la 20 şi preiau un avantaj minim înainte de prima pauză ca urmare a unei aruncări libere.

 Actul secund începe excelent pentru gazde care pună pe tabelă primele 6 puncte. Cristina Bigica înscrie pentru echipa noastră dar maghiarele se distanţează la 34-24. Începe să funcţioneze jocul pivoţilor Pavel şi Stoiedin iar reuşitele Gabrielei Mărginean fac ca ecartul să scadă treptat pentru ca pe finalul reprizei Cristina Bigică să ne aducă din nou la un punct distanţa înainte depauza mare (43-42).

Sfertul al treilea pare să-l copieze pe precedentul până la jumătatea sa cu echipa maghiară desprinzându-se la 6 puncte. Sonia Ursu reuşeşte egalarea la 57 iar apoi Cristina Bigică aduce România în avantaj cu un coş de la distanţă. Gazdele par să nu aibă soluţii nici în atac şi nici în apărare unde nu o pot opri pe Gabriela Mărginean nici prin fault. Cireaşa de pe tort e reuşită de Romina Filip care închide sfertul cu o aruncare de 3 puncte şi după 30 de minute România conducea 68 la 61.

Ultima secvenţă începe cu coşul reuşit de Gabriela Cursaru după care maghiarele reuşesc 8 puncte consecutive. Elisabeth Pavel reuşeşte un coş cu fault dând semnalul revenirii în joc a fetelor noastre. Alina Crăciun şi Gabriela Mărginean contribuie şi ele dar Pavel este de neoprit sub panoul advers şi toate încercările de revenire ale gazdelor sunt anihilate. Aceeaşi Alina Crăciun duce ecartul la 10 puncte în ultimul minut de joc dar maghiarele înscriu ultimele 2 puncte şi tabela îngheaţă la 87-79 în favoarea tricolorelor.

Elisabeth Pavel a fost aproape de un double-double cu 27 de puncte, 9 recuperări şi o intercepţie, Gabriela Mărginean a contribuit cu 16 puncte, 3 recuperări şi o intercepţie, iar Cristina Bigică a adaugat 8 puncte şi 3 recuperări. Au mai punctat: Gabriela Cursaru 7, Annemarie Părău 6, Alina Crăciun 5, Adina Stoiedin şi Cristiana Cutaş câte 4, Anca Şipoş şi Romina Filip câte 3, iar Ancuţa Stoenescu şi Sonia Ursu câte 2.

De partea cealaltă principalele realizatoare au fost: Dora Horti cu 23 de puncte şi 6 recuperări, Anna Vajda 15 puncte, 4 recuperări şi 2 capace şi Katalin Honţi 13 puncte, 3 recuperări şi 2 capace.

sursa foto: digisport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!