Stiri Vulturi

Cum arată lotul final al României pentru partida cu Luxemburg

Cum arată lotul final al României pentru partida cu Luxemburg

Naționala masculină a României se pregătește pentru debutul din pre-calificările Campionatului Mondial din 2027. Tricolorii vor evolua joi, 22 februarie, la Cluj-Napoca în fața reprezentativei similare din Luxemburg, în grupa B.

Aflat în fața primului joc din postura de selecționer, Mihai Silvășan a stabilit lotul de jucători pe care se va baza în partida din BTarena. Sub comanda tehnicianului se vor afla doi debutanți în echipamentul „vulturilor” la nivel de seniori.

Lotul final arată astfel:

  • Lucas Tohătan
  • Tudor Șomăcescu
  • Dragoș Diculescu
  • Nandor Kuti
  • Bogdan Nicolescu
  • Ștefan Grasu
  • Emanuel Cățe
  • Patrick Richard
  • Codruț Dinu
  • Rareș Uță
  • Tudor Gîrbea
  • Mihai Măciucă

Șomăcescu și Dinu au fost doi dintre liderii selecționatelor juvenile în ultima vreme și vor avea ocazia să reprezinte România și la seniori. N-au prins lista finală Amedeo Casale, Bogdan Popa, Alexandru Olah și Tudor Fometescu.

Jocul dintre România și Luxemburg, din debutul pre-calificărilor pentru Mondialul din 2027, va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 19.00. Digisport 3 și Prima Sport 3 vor transmite în direct întâlnirea, dar aceasta va putea fi urmărită și pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

9 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Dinu
    Pila lui popa mai degrabâ. Fome are 8.9 pct ın 30 min la piteşti locul 3, pe când tânara piluțâ speranțâ are 2.9 ın 15 min la una din cele mai slabe echipe. Dacâ era jucâtor de lot popa trebuia sâ l fi jucat 25 min şi cel puțin 12 pct sâ aibâ. Sper sâ joace mâine şi sâ mâ inşel

    cu 2 luni în urmă (21.02.2024)
    • SCM "U" Craiova Bresug:

      Corect
      Bine punctat

      cu 2 luni în urmă (21.02.2024)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova B Emanuel :

    Pile si iar pile
    Faptul ca unii jucatori au pile la FRB este deja pe fata. Dinu, un jucator care nu s-a remarcat cu nimic in acest sezon, 2 puncte pe meci si care in orice tara normala nu ar fi nici in lotul de 16. Somacescu, sub 5 puncte pe meci. Sunt multi jucatori cu statistica mai buna si care au aratat mult mai bine tot sezonul. De ce nu sunt convocati?
    Alti jucatori care au demonstrat ca sunt de top in acest sezon, lideri in echipele lor, de ce nu sunt convocati?
    Ca de obicei, mai nimic nu este pe merit la FRB si nationala, cu anumite exceptii desigur (Tohatan, Cate, Richard, etc.).
    Nimeni nu zice nimic si nu se iau masuri, apoi ne asteptam sa creasca baschetul romanesc.
    Cum?!
    Credeam ca o data cu venirea lui Silvasan se va schimba ceva, dar vad ca face acelasi joc al FRB ca si pana acum.

    cu 2 luni în urmă (21.02.2024) Raspunde
  • Ciucâ :

    Somâcescu
    ar fi fost al doilea care am vrut sâ l spun dar mi a fost fricâ de poeții şi profii de românâ clujeni. Bâiatul este slab râu ın apârare, la rapid e ın spatele lui gârbea din cauza asta, a avut noroc câ sa accidentat badiu câ altfel greu prindea 10 min.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ce viata trista trebuie sa aveti
    ... ca sa dati cu atata hate.
    e clar pentru orice om cu creierul intre urechi care citeste tot lotul, ca Silva alege sa mearga intr-o directie de reconstructie puterica a echipei nationale. A ales multi copii pe care incearca sa-i aduca in anturajul echipei nationale, pentru a-i ajuta sa creasca cat mai mult si a beneficia si de mentoratul unuia ca Petrica. Dinu este unul dintre cei mai de perspectiva juniori romani, alaturi de Badalau, Horga si Illes, pe care sunt convins ca Silva ii va aduce si pe ei in curand in anturajul echipei nationale (semnul de intrebare e Luca Illes, cel pe care Silva va trebui sa incerce sa-l convinga sa nu renunte la Romania).
    ca avem o parere dca un jucator merita mai mult decat altul e foarte normal, probabil si eu am rezerve fata de vreo doua alegeri, dar trebuie sa intelegem si faptul ca e treaba lui Silva sa aleaga asa cum crede el mai bine, iar toata mizeria asta cu pilele inainte de a disputa macar un singur meci e aiurea rau...

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • Ciucâ:

      Gyke
      Nu tu ziceai de somacescu acum ceva timp câ este cam slab?!nu voi ziceati de costescu de ce ia numai tineri şi nu ia şi experimentați?fome este bâtrân la 23 ani?tinerii tâi talentați ın primur rând sâ arate ceva la naționala U20 şi dupâ aceea le vine rândul pe aici. Nu l cunosc pe petricâ al tâu dar nu a arâtat nimic la ploieşti la echipa mare, silvâşan la ales oare sâ i mentoreze 5 zile la lot pe cei 2 tineri talentati?!poate este ft bun la juniori atunci ce cautâ la seniori?
      Tu şi cu prietenul tâu titirel aveți 4 mingiuțe fiecare(noi doar 3.5 impreunâ)dupâ logica ta nu stiu cine este mai trist?!scuze câ te contrazic idolul simpaticului grup baschet.ro
      Ps.nimic de sibiu?!

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • SCM "U" Craiova Bresug:

      Nu este hate
      Jucatorii tineri ar trebui crescuti in primul rand la echipele de club, lotul U20, universitar, etc.
      La echipa nationala ar trebui sa vina cei care au demnostrat la echipele de club ca sunt la nivel de lot national.
      Nu se cresc jucatori in 2 zile de antrenament si 1 meci la 6 luni. La lot vii cand deja esti la nivelul dorit.
      Inclusiv Mirel al vostru de la Sibiu a avut un sezon mult peste cei doi.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • BC CSU Sibiu csv:

      ciuca @“gazda” batailor / cap de Turc - cf.dex
      tratamentul baiatule.

      Da-tii domnilor, mingi si lui

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • Ciucâ:

      CapSecVine
      iute ın apararea colegilor. Stai liniştit am destule pe degeaba, latrâ mai des pe aici şi o sâ ai şi tu.inaintea mea trateaza l pe tablâ şef dacâ poți

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!