Stiri Vulturi

Dan Fleșeriu: „Nu mă așteptam la o asemenea diferență necesară”

Dan Fleșeriu: „Nu mă așteptam la o asemenea diferență necesară”

CSM Constanța a obținut duminică, 17 septembrie, calificarea la al doilea Final 8 consecutiv, după ce a izbutit să se impună, pe teren propriu, cu scorul de 93 la 53 în fața lui CS Vâlcea 1924.

Iată ce a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul constănțenilor, după îndeplinirea primului obiectiv al formației sale:

„Sunt mulțumit de scor și nu așa tare mulțumit de joc. Am început tare tensionați. Știam că o să ne trebuiască o diferență cât de mare posibilă ca să avem șanse să ne calificăm. Nu mă așteptam la o asemenea diferență necesară, dar le-am spus băieților în vestiar că pas cu pas trebuie să construim și dacă ajungem la 10 să mergem la 20 și așa mai departe. Am intrat în joc cu gândul că 16-18 puncte ne vor fi suficiente, însă jocul rezultatelor de la celelalte meciuri ne-a demonstrat că nu. Mă bucur că băieții au răspuns pozitiv și au reușit să țină un ritm ridicat tot meciul. Acum două zile am jucat la fel de tensionați. Pentru mine a fost un meci foarte important, iar Sibiul a câștigat pe merit. Au o echipă foarte bună, un antrenor bun, sunt pregătiți de cupele europene, dar mă bucur că am reușit să ne ridicăm la nivelul unei astfel de echipe și să demonstrăm că și noi vrem acolo.

Nu sunt comparabile echipele, sunt apărări diferite, n-am făcut același tip de joc, același tip de apărare. Nici n-am încercat să comparăm una cu cealaltă. Am încercat să ne adaptăm la Sibiu la jucătorii pe care îi au ei și la Vâlcea la jucătorii pe care i-am întâlnit astăzi. Îmi doresc extrem de mult să umplem sala și să fie aceeași atmosferă vulcanică. Ne-a ajutat astăzi mult și ne poate ajuta și mai mult. Sper să vină din ce în ce mai mulți. Le mulțumim.”

Cel mai eficient jucător al Constanței a fost Rolland Torok, care a adunat 21 de puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție. Baschetbalistul autohton a vorbit și el despre calificarea la Final 8:

”Mă bucur foarte mult și, în primul rând, vreau să felicit toată echipa și tot staff-ul că am arătat caracter, am arătat determinare și am arătat că aici, în Constanța, nu o să câștige nimeni ușor dar nu o să câștige nimeni. Erau toate meciurile în același timp, deci nu puteai să știi care e situația dincolo. Noi am fost focusați să luăm atac cu atac, apărare cu apărare și să dăm cât mai multe puncte. La final, normal, toată lumea știa care este situația, știam ce trebuie să facem pentru a ne ajunge punctele.

Vreau să mulțumesc tuturor care au venit astăzi să ne susțină. Este un sentiment foarte frumos. Sunt alături de noi chiar și când suntem puțin în groapă. Ne ajută să venim înapoi și îi așteptăm și pe viitor, în weekend-ul următor. Vrem să le demonstrăm că putem să jucăm un baschet de calitate și să avem și rezultate bune.”

Nu în ultimul rând, Dragoș Diculescu, autor a 12 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări a lăudat publicul constănțean și a spus câteva cuvinte despre obiectivele sale personale:

„Primul lucru pe care aș vrea să-l remarc este suportul pe care l-am avut din partea suporterilor. Ne-au ajutat foarte mult, ne-au împins de la spate. Un public clasic ar fi stat relaxat, liniștit, considerând că diferența este suficient de mare. Dar au fost implicați pe tot parcursul meciului și asta ne-a împins să ajungem la performanța pe care am reușit-o. Nu ne dorim să ne oprim aici, vrem să continuăm să jucăm un baschet frumos și să aducem câți mai mulți oameni la sală să facem un entertainment de calitate.

Aș vedea meciul de astăzi mai mult ca o descătușare. Știm că, în momente de joc cu Sibiul, nu am arătat ca echipa care ne dorim să fim. Am avut și momente bune. În sfertul 3 am avut un run foarte bun, moment în care și publicul a fost alături de noi și ne-a dat energie. Însă în sfertul 4 am făcut anumite greșeli care ne-au costat victoria. A fost o înfrângere usturătoare. Noi vrem să creăm aici o mentalitate de învingători, vrem să intrăm, mai ales când jucăm acasă, pe teren și să știe adversarul că nu se câștigă aici, la Constanța. Așa că în meciul al doilea am intrat cu mai multă energie și am încercat să nu mai avem lacune în joc.

Cu siguranță ne dorim în playoff iar eu, personal, îmi doresc să termin sezonul cu o medalie la gât.”

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

19 comentarii la aceasta stire:
  • gabriel.eftimie :

    ?
    Fără comentarii? Lui Achim i-ati sărit la beregheata! Fleseriu spune același lucru și își felicita jucatirii. Oradea a câștigat fiecare sfert la diferența mare. Constanța si-a dublat avantajul în ultimul sfert. Deci?
    E simplu : nu e vorba ee Oradea deci nu e important

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      ???
      Acum ce ai vrea sa repetam la fiecare articol comentariile ?
      Dar vad ca te-ai apucat serios de S.F. ! Mai tare la bereghata lui Achim ati sarit voi "suporterii sperciali" din Oradea. Nu toti suporterii, doar cei speciali ! Daca spun suporteri de rezultat va ofuscati si va aduceti aminte de Guzman , dar mai ales ( de risu-plinsu) blatul dintre U, Steaua si Dinamo de anul trecut !!!
      Noi astia de prin Cluj raminem cu frustrarea ca desi am fost plasati pe locul 3-4 de catre aceiasi speciali si vizionari, am fost declarati ( ma rog, nu noi chibitii ci jucatorii) CAMPIONI. Asa ceva nu s-a mai pomenit, noroc ca BT sponsorizeraza ferebeul drag si au "gresit" adrisantul. Doar Oradea a terminat pe locul 1. Nu ?

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Si totusi
    Fleseriu este sincer : "Am intrat în joc cu gândul că 16-18 puncte ne vor fi suficiente, însă jocul rezultatelor de la celelalte meciuri ne-a demonstrat că nu." Auzind ce se intimpla ( dar mai ales, cum se intimpla ) la Brasov si Oradea, au bagat si ei lemne pe foc. Normal ?

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Gabriel
    Cum a spus acelasi lucru ca Achim? Achim a spus ca nu a fost blat 100%, Fleseriu a spus ca a crezut ca 16-18 puncte ii vor fi de ajuns sa se califice, iar vazand la pauza ca nu este asa a trebuit sa traga mai mult de jucatori. Achim s-a atacat din prima cand a fost intrebat de blat, nici macar acuzat.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @cineareurechideauzit !
    Ca sa incheiem apoteotic subiectul ( sper ) am si eu o intrebare stimabile gabriel.eftimie, daca imi permiti, of course :
    - Stii cine a postat urmatorul pasaj : " Referitor la Cupa, dacă ne uitam la mesajele din ultimii ani, mulții spuneau sa nu ne mai înscriem ca să nu incurcam pe alții (referire la multele finale pierdute) " ? Este spicuire din postarile la articolul : Cristian Achim: „Șanse de calificare nu mai sunt” ( sic ).
    Poti alege dintre : ajax, returofthesnek, sup.OR.ter, sau ...

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      @titel
      Eu l-am scris, dar nu înțeleg problema. Era o ironie tinand cont de multele finale pierdute. Dacă am crezut în calificare? Nu. Și asta nu pt ca nu credeam ca putem bate Dinamo la mai mult de 20pcte, ci pt ca știam ca n-o sa fie suficient un plus 4-5.
      Referitor la suporter de rezultat, aici chiar ești intr-o mare eroare. Sunt prezent în sala de când echipa era în liga a II-a.
      Ca l-am criticat pe Achim. Sigur ca l-am criticat, dar l-am și lăudat. Și îl susțin în continuare asa cum fac majoritatea suporterilor orădeni. Cei"speciali" pe care se bazează unii dintre suporterii clujeni sa-l schimbe pe Achim nu vor avea aceasta șansă. Ghinion pt unii!!
      S-auzim de baschet! Destul cu "balcareala"!
      Eu am închis acest subiect.

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @gabitza :)
      multumesc pentru raspuns, eu am inchis subiectul apoteotic mai sus !

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    Raspunde
  • Rapid București Bruce :

    Fleșeriu a știut cum sa-și obțină avantajul necesar
    Dragilor, voi pierdeți din vedere un lucru esențial. În ultimele 4.5 secunde de la Constanța s-au cerut trei time-out-uri. Dacă cei de la Constanța le pot justifica, era interesul lor să vadă cum se termina la Brașov, întrebarea este de ce a cerut Vâlcea time-out? Nu era gata la meciul la Brașov? Și Constanța nu știa de ce are nevoie la ultimul atac?

    Doamna baschetului românesc s-a dus pe fentă și s-a legat de declarația lui Achim, iar acum Fleșeriu ne zice ca nu credea ca are nevoie o asemenea diferență. Totuși a reușit sa o obțină. Cum, și cu ajutorul time-out-ului de la adversari. Dacă vedem ca Laguna a marcat în ultimele secunde de joc și Constanța la fel, fără aceste coșuri, era egalitate între Constanța și Brașov. Nici FRB-ul nu mai știa cum sa le departajeze în astfel de situație. Asta asa ca gluma amară.

    Să nu mai vorbim de arbitraj. 26-7 raportul liberelor în favoarea constănțenilor. O grămadă de pași fluierati împotriva oaspeților. Și aici e un mare, mare semn de întrebare.

    Sa nu mai zicem ca Vâlcea a avut un străin în plus în rotație față de meciul cu Sibiu, pe care l-a pierdut la 15 puncte, nu la 40.

    Eu zic ca aici trebuie să se îndrepte mai mult atenția, dacă vrem sa vorbim de blaturi, non-combat-uri și parti pris-uri.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Chibitul stie tot
    @Acs-ul din Cluj
    Cum le stii tu pe toate Acsule!

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Materialul clientului
      " Ma asteptam ca Achim sa isi asume esecul ,asa era normal si firesc.Dar nu a avut coloana vertebrala si a transferat responsabilitatea necalificarii pe intreaga echipa.Dar cine s construit si cine antreneaza aceasta echipa?
      Ma astept ca maine sa iasa si Sere cu o declaratie.sa ne anunte ca echipa a "clacat" din nou.
      Eu cred ca nu echipa a clacat,ci staff-ul tehnic si managementul."
      Tu recunoști citatul ? Găbiță nu recunoaște nimic.

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    Raspunde
  • Snake :

    ….
    De ce e chiar atât de greu de inteles?
    Câțiva mari “suporteri” ai lui U și mari cunoscători au fost crescuți și au fost educați sa jignească, atâta tot!
    “ e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune “ .
    Cel mai ușor este sa jignești un club, un oraș, o comunitate! Acești indivizi nu au reușit prb in viața și sunt dispuși sa facă orice pentru a rămâne fie și măcar pt memoria colectivă a acestui site!
    In concluzie mari suporteri ai lui U , cei care tot behaiti pe aici nu sunteți decât o oglinda a inegalabilului jucător Ranga Boy și marelui Silva care își înjura , surpriza, nu doar adversarii sau alte bănci tehnice, înjura chiar jucătorii lui ( a se căuta mesajele de dragoste cu Cațe din finala, sau multe mesaje de dragoste cu Stipe și nu numai…) sau o copie fidela a mareului “sef de galerie” știți voi la cine ma refer, care de pe teren amenință nu odată ci in nenumărate rânduri la Finalul meciurilor galeriile adverse, cam așa sunteți voi Însă surpriza pt voi SUNTEȚI putini, adevărați suporteri ai lui U nu sunteți voi și fata de ei dacă am gresit acum sau alta data îmi cer scuze. Seara faina !!

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • varu silvois:

      Cele două tabere ale echipelor fruntase
      Se bălăcăresc între ele din frustrări fara sens, pe când....BLATUL e cat China. Nu facem decât să abatem atenția de la ancheta asta de forma, de la mocirla in care ne-am afundat de tot. Strict legat de baschet, așa cum am mai pomenit, 95% va mai fi un joc Cluj-Oradea și probabil e mai bine așa!

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Dragă șerpișorule
      Ai te rog grijă și nu te mușca de limbă! Doamne feri să moară otrăvit, de propria otravă, un astfel de fin cunoscător al fenomenului! Nu știm zău ce ne-am face fără prețioasele tale comentarii!

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Și totuși
      Șerpișor, unde sunt jignirile ? Sau la cine concret te referi, că parcă erai împotriva generalizărilor. N-are rost să repet, dar dacă ești curios, recitește postările " specialilor " orădeni la articolul : Cristian Achim: „Șanse de calificare nu mai sunt”. Poate vezi cine a sărit la beregata lui Achim. Și dacă în deșteptăciunea ta devii și mai curios, recitește cam toate postările voastre după rezultate mai slabe. Așa poate o să-ți petreci timpul într-un mod mai plăcut, decît să-i citești pe frustrați clujeni, care visează la metrouri verzi pe pereți și care se tot laudă cu locul trei, pardon patru ( Sibiul parcă a terminat pe trei ) ocupat în ediția trecută. Pe voi specialii orădeni nu vă mulțumește nici locul 1 ! Dar repet este vorba numai de "specialii orădeni", în niciun caz toți orădenii, că să recunoaștem nu sunteți chiar toți "speciali de rezultat".

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @TitiAcs
      Doar de curiozitate, la cine faci referire când te referi la categoria "suporteri speciali"?
      Sau măcar dacă eu mă încadrez în această categorie, ca să știu unde mă situez. :))

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @TheOpti
      Poate ti-a scapat, dar eu am inlocuit "supoter de rezultat " cu "suporter special sau specialist ", atunci cind careva de la Oradea s-a ofuscat de aceasta categorisire, desi chiar eu am facut o clasificare inclusiv a suporterilor clujeni care cuprinde aceasta categorie. Unii au inteles gresit, crezind ca este ceva ofensator. Dar nu, suporteri de rezultat exista peste tot in lume si sunt poate cei mai numerosi. Chibitii ( termen care deranjeaza pe unii, nu inteleg de ce ) sau fanii sunt altceva, merg la sala indiferent de rezultat, de antrenor, de manager, de maseur, de jucatori, de buget, de loc in clasament etc. Ei ( ma includ aici ) sunt mai putini. Asta se vede si in evolutia numarului de spectatori, al abonamentelor, al participarii la evenimente speciale. Pe linga cele 2 categorii mai exista cei care merg ( si bine fac ) doar pentru ca au auzit ca este la moda sa mergem la sala sau la stadion, ne vedem cu lume, socializam, si de multe ori nu prea pricep ce se intimpla in arena.
      Acum, eu chiar nu pot sti in care categorie te afli, asta ramine sa decizi tu. Dar repet, toate categoriile isi au rostul si nu este absolut nimic ofensator sa faci parte dintr-una sau alta. E drept ca de multe ori ma distreaza opiniile suporterilor de rezultat ( foarte diferite in timp ), banuiesc ca-ti inchipui de ce.

      Un fel de P.S.
      De exemplu la Cluj, avem meci de calificare in Euro Cup feminin, curios, tot la Polivalenta. De ce zic curios ? Pentru ca Sala Horia Demian cred ca era suficient de incapatoare pentru cei vreo 500, hai sa zicem 1000 care vom fi prezenti ! Dar cine stie, poate ne stringem mai multi, desi n-am vazut afise prin oras.

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @TitiAcs
      E hilar, treaba cu suporterii de rezultat și chibiții deja s-a văzut chiar de la meciurile organizate de noi în acest weekend, unde am avut o medie de spectatori de cam 3000 persoane la meciurile CSM-ului, că mnah dacă nu e finală de LNBM nu sună bine și dacă nu mai merge șmecheria cu biletele de 5 RON de ce să dai 20 RON pe meci(mai degrabă aș bănui ca ăsta fiind motivul principal pentru care sala nu a fost mai plină, că de 100% capacitate nu pot vorbi) și să vezi cea mai tare echipă din LNBM la ora actuală într-o reeditare a finalei sezonului trecut. :))
      Dacă om mai și acumula 2-3 înfrângeri în meciuri consecutive pe parcursul sezonului mă aștept numărul să scadă și mai bine, pe undeva pe la 2000 lejer :)) Asta e, treaba asta este peste tot...
      Iar ca să cad în cealaltă extremă acuma e emulație mare la fotbal că doar am ajuns în grupele cupei României și vin FCSB și Dinamo la noi, să vezi acolo vânzare de abonamente ca pita caldă.

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    • Snake:

      “Titiguta”
      🤣🤣🤣 cum le știi tu pe toate și cum împarți tu pe toată lumea … și cum îți plac miștourile ; te-ai simtit nu? 😎…un cuvânt doar și e ultimul pt tine pt ca nu meriți altceva … Servus! 😉

      cu 7 luni în urmă (19.09.2023)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nelamuriri
    Dar nu mai incetati,fratilor,cu acest subiect?Pai chiar nu cititi ca doamna Presedinte a declansat investigatiile?!Si ca sa intelegeti limpede ca lucrurile vor fi sub control va divulg si acest detaliu suprem:ancheta va fi efectuata de Sherlock Holmes impreuna cu Hercule Poirot!V-ati linistit,da?Hai ca ati ramas gura cascata,nu v-ar fi trecut prin cap ca doamna are conexiuni chiar la acest nivel!Si ca sa va iau piuitul definitiv,cum e normal,cei doi vor fi supervizati din SUA,de insusi Philip Marlowe!

    cu 7 luni în urmă (19.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!