Stiri Vulturi

David Pătru, în vârstă de 17 ani, a avut o evoluție foarte curajoasă în fața lui U-BT

David Pătru, în vârstă de 17 ani, a avut o evoluție foarte curajoasă în fața lui U-BT

Joi, 30 decembrie, odată cu returul sferturilor de finală ale Cupei României, s-a încheiat un nou an în baschetul românesc. Primul meci al zilei s-a dat între U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București, formații ce în tur au oferit un joc foarte echilibrat.

De această dată, pe teren propriu, alb-negrii au turat motoarele la maxim și au rezolvat soarta calificării încă din prima repriză. La finalul sfertului al treilea, avantajul clujenilor crescuse la 29 de puncte: 71-42.

Însă, în ultimele zece minute, dinamoviștii au profitat de relaxarea gazdelor și au reușit să își adjudece actul la 22 de puncte: 34-12. Unul dintre protagoniștii acestui sfert a fost David Pătru, care a adunat 4 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 capace și 1 intercepție.

Ne-am unit în ultima parte, ne-am concentrat mai mult și am jucat mai bine. Consider că suntem o echipă cu mult potențial și au fost niște greșeli meciurile pe care le-am pierdut, în special cele cu Miercurea Ciuc și Focșani. Putem mult mai mult”, ne-a spus David la finalul jocului.

Născut în 25 iunie 2004, Pătru a suplinit foarte bine absența lui Alexandru Coconea, care a jucat doar 14 minute, fiind accidentat. Acesta a evoluat cu multă încredere, a luat decizii bune, a demonstrat că are o viziune a jocului, esențială pentru poziția pe care o joacă, cea de fundaș, și a arătat multă determinare.

M-am simțit foarte bine, am fost în largul meu. Îi mulțumesc domnului antrenor că mi-a acordat încredere și m-a lăsat pe teren. Ușor, ușor o să prind din ce în ce mai multă încredere și o să ajung la potențialul meu maxim”, a continuat tânărul jucător.

Chiar dacă a ratat patru aruncări, David a pătruns cu mult curaj sub panou, nefiindu-i teamă de apărătorii lui U-BT. Acesta a contribuit la 15 din cele 76 de puncte înscrise de Dinamo și a avut +10 la eficiență.

Cel mai interesant aspect e că, în perioada în care David Pătru s-a aflat pe teren, gruparea din Ștefan cel Mare a marcat cu 16 puncte mai mult decât adversara sa. Baschetbalistul în vârstă de 17 ani a avut 16 la capitolul „+/-”, fiind depășit doar de Lawson Korita (22).

Mă bucur foarte tare că anumiți jucători tineri de la noi, precum David, Andrei Calenic și Ionuț Berceanu, au putut să prindă minute și să ajute cât de cât”, a declarat Hristu Șapera, antrenorul lui Dinamo, după eliminarea din Cupa României.

Calenic a adunat 10 puncte, Berceanu a avut 6 puncte, iar Andrei Mandache a terminat cu 4 puncte. Așadar, autohtonii alb-roșiilor au strâns 24 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace.

A fost un meci foarte dificil”, a recunoscut David Pătru. „Am venit cu așteptări mari pentru că am jucat foarte bine în tur și chiar am crezut în noi. Cu puțin mai multă atenție, am fi putut face o figură foarte frumoasă, o surpriză.”

Cu un ochi învinețit și umflat de la duelurile cu ardelenii, după cea mai bună prestație a sa la seniori, iată ce a declarat David despre regula din Cupa României, care impune ca fiecare formație să joace cu doi autohtoni pe tot parcursul meciului, unul dintre ei trebuind să fie U23:

Contează foarte mult, după părerea mea, pentru că jucătorii autohtonii se concentrează mult mai mult pe ceea ce au de făcut și arată că pot juca cu adevărat. Mi se pare o regulă foarte bună.

În ciuda ratării calificării în Final Four-ul Cupei României, fanii lui Dinamo se pot bucura de prestațiile tinerilor români și, în special, de jocul lui David Pătru. Acesta a demonstrat și la turneul EYBL de la Cluj că este unul dintre juniorii cu potențial, fiind inclus în echipa ideală. Atunci a contabilizat 18.5 puncte, 5.0 recuperări și 3.0 pase decisive, ducând-o pe Dinamo CSS6 București până în finala turneului.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball, Dan Bodea/Transilvania Reporter

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!