Stiri Vulturi

David Pătru și Dragoș Lungu, principalii marcatori ai României în victoria cu Elveția

David Pătru și Dragoș Lungu, principalii marcatori ai României în victoria cu Elveția

România a obținut o victorie fără drept de apel la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, scor 93-52 în duelul cu Elveția și se află într-o poziție bună pentru calificarea în sferturile de finală.

David Pătru și Dragoș Lungu au condus lista marcatorilor pentru tricolori în disputa cu Elveția, cei doi combinând pentru 29 de puncte și au avut cei mai mari indici ai eficienței, precum și datele cele mai bune la +/-.

Pătru a încheiat cu 15 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții și 3 posesii pierdute, pentru +24 la +/- și 17 indicele eficienței. Dinamovistul a fost cel mai bun marcator al României în acest joc și cel care a trecut cel mai des pe la linia de fault.

Lungu l-a urmat cu 14 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri, 2 intercepții și 3 posesii pierdute, pentru +25 la +/- și 17 indicele eficienței. Spre deosebire de colegul său, Dragoș a intrat pe parchet din postura de rezervă în acest duel.

La nivelul aruncărilor, procentajele mai bune au fost de partea lui Pătru, cu 5/7 din acțiune, toate fiind reușite de două puncte. În schimb, Lungu a bifat 6/10 din acțiune, cu 4/6 de două puncte și 2/4 de la distanță. La linia de fault, David Pătru a încheiat cu 5/6.

România a avut alți trei jucători în double figures, pe Oinaru, Lăpuște și Diaconescu, iar din lotul de 12 doar Luca Cârstea n-a putut să înscrie de data aceasta. Toți sportivii incluși în lot au prins cel puțin 10 minute pe teren contra Elveției.

Tricolorii o să încheie faza grupelor cu un duel împotriva Portugaliei, miercuri (03.08) de la ora 18.00, cu un succes românii fiind siguri de calificarea în sferturi, dar și un joc al rezultatelor poate însemna pasul către Top 8.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!