Stiri Vulturi

Debora Dubei, românca din lotul Ungariei a făcut parte din cinci-ul ideal al CE U18F Divizia B

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.07.2014

Debora Dubei(centru) alături de Anna Dreimane, Kadri Lass, Borislava Hristova şi Bojica Mujovic (de la stânga la dreapta)

Timişoara şi Oradea au fost gazdele Campionatului European U18 feminin Divizia B, desfăşurat în perioada 17-27 iulie la Arena Antonio Alexe şi Sala Sporturilor Constantin Jude. Reprezentativa Ungariei a cucerit medaliile de aur după victoria repurtată în finală împotriva selecţionatei Estoniei. Fetele pregătite de Andrea Kovács au înregistrat victorii pe linie, terminând competiţia cu un bilanţ de şapte victorii şi nicio înfrângere. Acest succes a venit la scurt timp după parcursul excelent înregistrat la Campionatul Mondial U17 din Cehia, acolo unde Ungaria a cucerit medaliile de bronz fiind învinse doar în semifinală, de puternica naţională a Statelor Unite ale Americii. 

Ungaria s-a remarcat la Oradea şi Timişoara graţie jocului colectiv şi a relaţiilor de echipă. De asemenea, dintre cele 12 sportive selecţionate, nouă sunt născute în anul 1997 şi vor evolua sezonul viitor în primul eşalon valoric la categoria U18 feminin. Printre cele nouă sportive în vârstă de 17 ani se numără şi o româncă născută la Salonta, judeţul Bihor. Este vorba de Debora Dubei, o extremă de perspectivă ce măsoară 1.85m şi evoluează la Miskolc, în prima ligă maghiară. Având ambii părinţi români, Dubei a fost singura sportivă din lotul Ungariei recompensată pentru prestaţia sa individuală, făcând parte din primul cinci al turneului. Ea a terminat competiţia cu medii de 13 puncte, 4.6 recuperări şi 1.6 pase decisive.

Sportiva originară din Salonta nu a fost singura jucătoare de origine română care a evoluat pentru o altă reprezentativă decât cea tricoloră la CE U18 feminin. Din lotul Israelului, formaţie ce a obţinut locul 3 şi s-a calificat în prima urnă valorică având o medie de înălţime de 1.73m(!), fac parte mai multe sportive ce au legături cu România şi vorbesc această limbă. 

Recent România a pierdut o altă sportivă ce a evoluat pentru naţionala de juniori a ţării noastre. Este vorba de Hanna Demeter, extrema născută în oraşul Covasna luând decizia de a-şi continua cariera la Academia din Pecs. Ulterior a reprezentat Ungaria la un Campionat European de 3la3 desfăşurat în Spania.

Lista româncelor de peste hotare poate fi completată cu Sabrina Ionescu, un fundaş născut în anul 1997 din părinţi români ce are deja în CV două medalii de aur obţinute la Campionate Mondiale alături de naţionala SUA.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!