Stiri Vulturi

Declarații Dragan Petricevic și Bobe Nicolescu după victoria României cu Luxemburg

Declarații Dragan Petricevic și Bobe Nicolescu după victoria României cu Luxemburg

Naționala de baschet masculin a României a debutat cu victorie în precalificările EuroBasket 2025, scor 73-70 în Luxemburg, într-un meci jucat duminică seara (28.11).

După succesul din noua campanie, selecționerul Dragan Petricevic și jucătorul Bobe Nicolescu au oferit câteva declarații pentru frbaschet.ro.

„Am spus-o și în țară: nu ne considerăm favoriții grupei, dar nici outsiderii ei. Elevii mei trebuie să intre pe teren cu gândul la victorie, să fie dispuși să muncească foarte mult și să fie pregătiți mental pentru orice se întâmplă pe teren. Astăzi (n.r. duminică, 28 noiembrie) mi-au dovedit că au reușit acest lucru, am reușit să învingem și asta e tot ce contează. Personal, mă bucură două lucruri astăzi: victoria, firește, dar și faptul că am jucat într-o sală plină de fani, așa cum baschetul trebuie să se joace, iar în România nu s-a mai întâmplat de mult. Mulțumesc fanilor români din Luxemburg, care au fost extrem de vocali în tribune și care au contribuția lor la victoria noastră de azi. A fost cu adevărat un spectacol baschetbalistic și suntem bucuroși că am făcut parte din el", a declarat Dragan Petricevic pentru frbaschet.ro.

Bobe Nicolescu a precizat următoarele pentru sursa menționată:

„Nu ne așteptam să avem un joc ușor azi. Știam că Luxemburg are jucători talentați, cu bune calități tehnice și fizice. Mă bucur că am reușit să demonstrăm însă că suntem un adversar deloc de neglijat și că, în ciuda debutului mai lent, am reușit să îi depășim la multe capitole. Am luptat pentru fiecare minge, nu am dezarmat atunci când ei au încercat să revină și am reușit astfel victoria, dovedind caracter după acel început de meci mai slab. Pentru noi este un nou început, cu un nou antrenor, iar această victorie era atât de așteptată de noi după o perioadă lungă în care aproape că uitasem cât de frumos e să câștigi. Ne dorim să continuăm acest parcurs pozitiv, să ne păstrăm această atitudine, să începem să construim o echipă frumoasă și, pas cu pas, să reușim să ne îndeplinim obiectivul: accederea în faza următoare a competiției".

Următorul meci al tricolorilor va fi pe teren propriu, cu Albania, în 24 februarie 2022.

 

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Silvois :

    Orice drum are un inceput
    Orice drum are un inceput, nu e o mare victorie, dar e o victorie, iar atitudinea echipei a fost una ok. Toata increderea in Petricevici, un tip profesionist, echilibrat si de bun simt. Hai Romania!

    cu 2 ani în urmă (30.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!