Stiri Vulturi

Denis Bădălău a câștigat LBA Next Gen Cup U19, unul din principalele turnee din Italia

Denis Bădălău a câștigat LBA Next Gen Cup U19, unul din principalele turnee din Italia

În seara zilei de 24 februarie, Olimpia Milano și Derthona Basket s-au întâlnit în finala turneului LBA Next Gen Cup U19, iar câștig de cauză a avut formația la care evoluează Denis Bădălău: 79-76.

Joi, 22 februarie, în BLM Group Arena, sala lui Trento, Olimpia Milano a trecut de Umana Reyer Venezia cu scorul de 86 la 62, dominând sfertul al doilea și sfertul al patrulea. Bădălău s-a remarcat cu 8 puncte, 9 recuperări (4 ofensive), 2 pase decisive și un capac, având un indice al eficienței de +13.

În penultimul act, lombarzii au avut-o drept adversară pe Napoli și au câștigat cu 87 la 79, grație, din nou, unui sfert doi excelent. Compatriotul nostru a adunat 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și un capac, având 7 unități la eficiență.

În lupta pentru locul întâi, Bădălău nu a avut o prestație prea bună, din punct de vedere ofensiv, adunând trei faulturi, iar echipa sa fiind condusă cu 60 la 55 înaintea actului decisiv. A urmat un ultim sfert extrem de disputat, în care s-a pus în aplicare și noul regulament utilizat drept experiment la acest turneu U19.

Mai exact, acesta spune că la prima „minge moartă” după momentul în care au mai rămas patru minute din meci, la scorul echipei care conduce se adaugă opt puncte, iar acesta devine targetul pe care trebuie să îl atingă cele două tabere pentru a câștiga, fără a mai exista un cronometru.

De exemplu, Derthona Basket conducea cu 71-66 și astfel ținta celor două echipe a devenit 79. Olimpia Milano a răspuns cu un parțial de 13-5, Bădălău izbutind două coșuri extrem de importante și, după reușita lui Achille Lonati, elevii lui Michele Catalani și-au adjudecat titlul.

Denis Bădălău a contabilizat 4 puncte, 2 recuperări și un capac și a terminat turneul cu medii de 8.0 puncte, 5.0 recuperări, 2.0 pase decisive.

Așadar, jucătorul născut la 27 ianuarie 2006 a câștigat unul dintre cele mai importante trofee, la nivel de juniori, din Italia.

La finalul săptămânii viitoare, în perioada 1-2 martie, Denis Bădălău va participa cu echipa sa la Adidas Next Generation Tournament U18, la Belgrad, urmând să joace împotriva următoarelor formații: U18 Next Generation Team Belgrade, Steaua Roșie Belgrad și Maccabi Tel Aviv.

La aceeași competiție va juca și Luca Illeș, care face parte din lotul lui Partizan Belgrad. Alb-negrii se vor duela cu Mega Basket, Barcelona și Hapoel Tel Aviv.

*foto: LBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!