Stiri Vulturi

Denis Bădălău a condus-o pe Olimpia Milano în finala ANGT U18 Belgrad

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.03.2024

Denis Bădălău a condus-o pe Olimpia Milano în finala ANGT U18 Belgrad

Olimpia Milano a bifat o nouă victorie importantă la Adidas Next Gen Tournament. La competiția din Belgrad, formația italiană a trecut de Maccabi Tel-Aviv în ultima rundă din faza grupelor, cu scorul de 89-81. Denis Bădălău a contribuit din nou decisiv pentru formația sa.

Extrema milanezilor a fost al doilea marcator al echipei, reușind să adune 19 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, dar și 6 mingi pierdute. Denis a transformat 6/9 aruncări din interior, 0/2 de la distanță și 7/10 de la linia de libere, pentru +22 la eficiență.

La capitolul index-ului de eficiență, doar Samuele Miccoli a stat mai bine. Italianul de 18 ani a fost MVP-ul confruntării, cu 24 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, însumând 24 de unități la eficiență.

Bădălău a avut un start complicat dificil de turneu, iar în meciul cu Next Generation Team Belgrad a încheiat cu doar 7 puncte și 7 recuperări, transformând 3/16 aruncări din acțiune. El a avut doar +3 la eficiență la final de joc.

Jucătorul român de la Milano și-a luat revanșa în victoria cu Steaua Roșie Belgrad, în care a avut un adevărat monster-game. Denis a încheiat în double-double, cu 34 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive, fructificând 13/20 aruncări din acțiune, 3/5 de la distanță, respectiv 6/6 de la libere.

Astfel, după cele trei meciuri din faza grupelor, giurgiuveanul are medii de 20 de puncte, 8.3 recuperări, 3 pase decisive și +21 la eficiență, cu procentaje de 56% la aruncările de două puncte, 23% de la distanță și 81% de la linia de libere.

După meciurile cu Next Generation Team Belgrad, Steaua Roșie și Maccabi Tel-Aviv, Olimpia Milano și-a câștigat locul în finala Adidas Next Gen Tournament de la Belgrad, cu un bilanț de 3-0. Acolo, va da cel mai probabil peste Barcelona, care trebuie să își câștige meciul cu MEGA MIS Belgrad.

Câștigătoarea finalei de mâine va evolua în ANGT Finals, care urmează să se dispute concomitent cu Final Four-ul Euroligii. Acolo este deja calificată Real Madrid, care a câștigat ANGT Podgorica. Celelalte două bilete se vor acorda câștigătoarelor de la ANGT Paris și ANGT Dubai.

*foto: Twitter/@Loppo_V

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!