Stiri Vulturi

Denis Bădălău a reușit un double-double impresionant pentru Olimpia Milano în Next Gen Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.12.2023

Denis Bădălău a reușit un double-double impresionant pentru Olimpia Milano în Next Gen Cup

Denis Bădălău continuă să fie unul dintre cei mai impresionanți tineri baschetbaliști din lotul de U19 al celor de la Olimpia Milano. În aceste zile, jucătorul român participă în etapa Biella a Cupei Ibsa Next Gen. Echipa sa a disputat deja două partide în cea de-a doua și a treia zi de Crăciun și și-a asigurat calificarea în Final Eight.

Într-un meci programat miercuri, 27 decembrie, Bădălău a fost cel mai bun jucător al milanezilor. Olimpia a trecut cu scorul de 104-100 de Pallacanestro Varese, iar o bună parte din merite i se cuvin românului care a reușit un double-double.

Denis a petrecut 31 de minute pe parchet, timp în care a reușit să adune 22 de puncte și 11 recuperări. Extrema în vârstă de 17 ani a transformat 7/13 aruncări din interior, 2/5 de la distanță, respectiv 2/4 de la linia de libere pentru +28 la eficiență.

În primul meci din etapa Biella, milanezii au cedat cu 97-94, după prelungiri, în fața celor de la Allianz Derthona Tortona. În acel joc, Bădălău a avut doar 11 puncte și 3 recuperări, reușind să fructifice toate cele patru aruncări din interior, în timp ce toate patru tentative de a marca de la distanță au eșuat.

Per total, în cinci meciuri din Cupa Ibsa Next Gen, Denis Bădălău are medii de 15.2 puncte, 5.6 recuperări și 1.6 pase decisive în 25 de minute per partidă. Procentajele sale sunt de 54% de la două puncte, 29% de la trei puncte și 73% de la linia de libere. Într-un clasament al marcatorilor de la Olimpia Milano, doar Samuele Miccoli stă mai bine, cu o medie de 17 puncte pe meci.

Pe Denis îl mai puteți urmări și în următoarele două jocuri din etapa Biella a Next Gen Cup. Olimpia Milano va mai juca cu Academy Scafati Basket (joi, 28 decembrie, ora 09:30) și Vanoli Basket Cremona (vineri, 29 decembrie, ora 14:30). Ambele meciuri pot fi urmărite pe canalul de YouTube al celor de la ItalHoop.

*foto: Instagram/@italhoop

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!