Stiri Vulturi

Denis Bădălău este campion al Italiei la categoria U19

Denis Bădălău este campion al Italiei la categoria U19

Duminică, 5 mai, Olimpia Milano și Derthona Basket s-au întâlnit în finala U19 a campionatului italian de baschet, la câteva luni după ce și-au disputat și LBA Next Gen Cup, competiție câștigată de Denis Bădălău și colegii săi.

Spre deosebire de acel joc, confruntarea pentru titlul de campioană națională a Italiei la categoria U19 nu a fost la fel de echilibrată. Olimpia Milano a început în forță, a avut multă energie în atac, a recuperat ofensiv, a înscris bine din afara semicercului și a avut intensitate în defensivă. Drept urmare, la finalul actului inaugural, scorul era 26-15.

Adversarii au răspuns în secvența secundă, profitând de greșelile lombarzilor, însă aceștia și-au revenit rapid. Bădălău, revenit pe teren după o scurtă perioadă de odihnă, a marcat zece puncte în decurs de câteva minute și a dus scorul la 46-25. Jucătorul originar din Giurgiu și-a condus echipa și din punct de vedere al atitudinii, încurajându-și coechipierii în ciuda unui final de repriză mai bun al Derthonei. După 20 de minute, Olimpia Milano conducea la 13 puncte: 53-40.

Elevii lui Michele Catalani au revenit excelent de la vestiare și s-au distanțat din nou dar oponenții au schimbat tactic în apărare, punând presiune pe jucătorii de la perimetru, iar acest aspect a dus la multe turnovers ale Olimpiei. Derthona s-a apropiat la 9 puncte, 67-58, însă pe finalul penultimului act, Olimpia a răspuns cu un parțial de 9-2 și și-au asigurat un avantaj considerabil înaintea ultimelor zece minute: 76-60.

În sfertul decisiv, baschetbaliștii Derthonei nu au mai rezistat fizic și nu au mai putut să țină pasul. Drept urmare, Olimpia Milano și-a asigurat un final liniștit de meci și s-a impus cu 95-82, devenind campioana Italiei la categoria U19.

Denis Bădălău a fost liderul echipei sale, terminând cu 18 puncte înscrise, și a fost inclus in cvintetul ideal al Turneului Final.

Vom reveni cu alte detalii legate de principalii marcatori ai partidei.

Finala mică a fost câștigată de VL Pesaro în fața lui Varese Basketball: 99-84.

Sezonul Olimpiei Milano se va încheia la finalul lunii mai, când elevii lui Michele Catalani vor juca la Turneul Final al EuroLeague Adidas Next Generation Tournament. Denis Bădălău & Co. au fost repartizați în grupa A și vor juca împotriva lui Mega Basket, Real Madrid și ratiopharm Ulm.

*foto: www.olimpiamilano.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!