Stiri Vulturi

Denis Bădălău, MVP-ul României în confruntarea cu Irlanda

Denis Bădălău, MVP-ul României în confruntarea cu Irlanda

Tinerii baschetbaliști ai României au început cu un succes Campionatul Mondial U18 Masculin - Divizia B, după 94-88 în noaptea de vineri spre sâmbătă (22.07) în fața Irlandei.

„Vulturii” au bifat o primă repriză foarte eficientă în atac și au terminat cu 58 de puncte marcate, 34 dintre acestea fiind pe parcursul celui de-al doilea sfert. Diferența maximă în meci a ajuns la +22, dar românii au întâmpinat probleme în parțialul final și le-au permis adversarilor să reducă din handicap.

Denis Bădălău a fost MVP-ul României în acest prim meci de la întrecerea continentală, juniorul Olimpiei Milano având la final 20 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 capace, o intercepție, +24 la eficiență și +15 la +/-. El a comis și 5 greșeli personale, în total fiind pe parchet timp de 29 de minute.

Aflat printre titulari, Bădălău a început să se remarce pe tabelă începând cu al doilea sfert, iar până la finalul celui de-al treilea parțial a adunat o perioadă cu 5 reușite consecutive din acțiune. În duelul cu Irlanda a încheiat cu 7/13 la nivelul aruncărilor (5/7 la două și 2/6 la trei puncte), respectiv 4/6 la linia de fault.

Prin prestația sa, Denis Bădălău a fost în Top 5 la eficiență după prima zi a Campionatului European U18 Masculin - Divizia B.

Următorul joc pentru tricolori la Matosinhos, Portugalia va avea loc în această seară, 22 iulie, în compania Ucrainei. Partida din grupa C va începe la ora 20.00 și va fi în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!