Stiri Vulturi

Dragan Petricevic a utilizat 20 de jucători în primele două faze ale precalificărilor

Dragan Petricevic a utilizat 20 de jucători în primele două faze ale precalificărilor

România a încheiat duminică, 26 februarie, cea de-a doua fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025, reușind să o învingă pe Cipru cu 75 la 50 și să obțină al doilea succes în grupa F.

De-a lungul primelor două faze, România a avut zece partide și a câștigat șase dintre acestea. Iată rezultatele obținute de tricolori:

  • 73-70 și 78-67 vs. Luxemburg
  • 101-84 și 76-62 vs. Albania
  • 59-75 și 62-92 vs. Portugalia
  • 72-84 și 61-62 vs. Bulgaria
  • 69-65 și 75-50 vs. Cipru

Așadar, Vulturii au câștigat ambele manșe cu Luxemburg, Albania și Cipru dar au pierdut dublele cu Portugalia și Bulgaria. Conform site-ului oficial al FIBA, Dragan Petricevic a utilizat în aceste meciuri 20 de jucători:

  1. Lucas Tohătan (10 prezențe)
  2. Bogdan Nicolescu (10 prezențe)
  3. Tudor Gheorghe (10 prezențe)
  4. Emanuel Cățe (9 prezențe)
  5. Alexandru Olah (9 prezențe)
  6. Patrick Richard (8 prezențe)
  7. Rolland Torok (8 prezențe)
  8. Mihai Măciucă (8 prezențe)
  9. Nandor Kuti (7 prezențe)
  10. Marcu Badiu (7 prezențe)
  11. Tudor Fometescu (5 prezențe)
  12. Rareș Uță (4 prezențe)
  13. David Vida (4 prezențe)
  14. Ștefan Grasu (4 prezențe)
  15. Kris Richard (2 prezențe)
  16. Radu Vîrnă (2 prezențe)
  17. Bogdan Popa (2 prezențe)
  18. Luca Vasile (2 prezențe)
  19. Dragoș Diculescu (o prezență)
  20. Bogdan Țîbîrnă (o prezență)

De asemenea, Luca Colceag a făcut și el parte din lotul României la duelul cu Luxemburg din turul primei faze, însă nu a fost introdus pe teren.

Ce urmează pentru naționala României?

În continuare, pentru naționala masculină de baschet urmează faza a treia a precalificărilor pentru EuroBasket 2025, acolo unde Nicolescu & co. își joacă ultima șansă de accedere în preliminariile Campionatului European, unde ar da de adversari mai puternici.

În această fază, alături de România, se mai regăsesc următoarele naționale: Slovacia, Norvegia, Danemarca, Croația, Elveția, Austria, Bulgaria, Irlanda, Luxemburg, Albania și Kosovo.

Cele 12 formații vor fi repartizate în patru grupe a câte trei echipe, urmând ca învingătoarea din fiecare grupă să se califice în preliminariile EuroBasket 2025. În grupe, meciurile se vor juca după sistemul fiecare cu fiecare tur-retur, astfel că fiecare națională va avea patru jocuri, ce se vor desfășura în perioada 19 iulie – 5 august.

Tragerea la sorți va avea loc la primăvară.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Știe cineva
    și alți jucători susceptibili ( adică să poată sta în bașcheți ) de a face parte din lot ? Să zicem Watson cît îl mai țin "balamalele" , dar scădem Diculescu care joacă afară. Ar rămîne tot vreo 20. Vreau să ajung la ordinul buclucaș cu pa'zeci la sută români ( vopsiți sau nu ). Părerea mea că este necesar un minim de 6 jucători autohtoni ca să joci tot meciul cu 2 în teren. Întrebarea pe care o pun este : avem fondul necesar de jucători pentru macar 10 echipe ( competitive, subliniez, nu de umplutură) ? Soluțiile ar fi două : - ori micșorăm numărul de echipe din Liga de elită ( 10, maxim 12) - astfel concentrăm "valorile " și le dăm cu adevărat șansa să se dezvolte; fie lăsăm naibii tot felul de procente și încercăm o dezvoltare naturală. Uite, după rezultatele afișate chiar pe acest site, văd o generație bunicică pe la 14-16 ani, e drept fără pivoți de perspectivă. După generația Căte,Olah,Uță ( pivoți) Bobe,Kuti, Badiu plus intermediarii Tohatan, Măciucă, Grasu, Colceag am avea ceva șanse în 6-8 ani. Depinde cum îi creștem...

    cu 1 an în urmă (28.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!