Stiri Vulturi

Dragan Petricevic: „Cu toții eram conștienți că ne trebuie o victorie convingătoare”

Dragan Petricevic: „Cu toții eram conștienți că ne trebuie o victorie convingătoare”

România a încheiat participarea în faza a doua a precalificărilor pentru EuroBasket 2025 cu o victorie categorică în fața Ciprului: 75-50. Tricolorii au evoluat foarte bine încă din primul minut și nu le-au oferit nicio fază adversarilor.

Iată ce a declarat Dragan Petricevic, la finalul partidei:

În meciul pierdut, într-o manieră nefericită, cu Bulgaria, ei au fost un pic mai atenți decât noi. Dar noi am dat o replică foarte solidă și nu a lipsit foarte mult să îi învingem. Am fost cu toții convinși că astăzi ne trebuie o victorie convingătoare, o victorie care să ne mulțumească, în primul rând, pe noi. Este deja a șasea fereastră în 15 luni de zile și cu toții eram conștienți că ne trebuie o victorie convingătoare, chiar dacă adversarul este ultima clasată din grupă. Această echipă, Cipru, este o formație luptătoare, o formație dârză, o formație care a jucat foarte bine meciul trecut, cu Portugalia, și am știut că nu va fi ușor dacă nu suntem la capacitate maximă din toate punctele de vedere. Sunt mulțumit de această victorie, sunt mulțumit de modul cum ne-am apărat în ambele meciuri, am primit, în medie, 55 de puncte. Rămâne o tristețe foarte mare că nu am reușit să încheiem această fereastră cu două victorii.

Întrebat despre importanța defensivei pentru naționala României, tehnicianul Vulturilor a răspuns următoarele:

Trebuia să încercăm să punem accent pe apărare. Din prima zi aici, în acest cantonament, am lucrat foarte mult la acest aspect defensiv, am fost foarte atenți. Sunt de foarte mulți ani în România și sunt convins că se vor găsi imediat câțiva care vor spune „bun, e Cipru”. Da dar am jucat și cu Bulgaria, cu un Mcintyre și cu o echipă care a marcat 62 de puncte. O formație care a participat la ultima ediție de campionat european. Deci defensiva trebuie să fie mai atentă. Dacă era un pic mai atentă la meciul cu Bulgaria, poate că joi am fi câștigat dar, repet, se poate și mai bine.

Petricevic a explicat și cum a ales să îl folosească pe Kris Richard în primul meci și pe Patrick Richard în al doilea meci:

Orice om normal, orice antrenor normal, care a chemat pe ambii jucători în cantonament, ar proceda la fel. Ambii jucători au venit, ambii jucători s-au pregătit exemplar și mie îmi pare rău că Patrick Richard nu a putut să fie din prima zi aici. Dar de situația cu Giordan Watson nu putea să știe nimeni. Am aflat exact în ziua convocării și vorbim despre motive reale. Numai el știe ce e în sufletul lui, se va duce acum la o intervenție chirurgicală și, pe această cale, îi urez foarte multă sănătate și o recuperare cât mai grabnică. Astfel că era absolut normal ca ambii jucători să primească șanse egale în ambele meciuri. Decizia de a-l juca pe Kris Richard în primul meci am luat-o datorită faptului că Richard a avut câteva antrenamente în plus față de Patrick.

La final, tehnicianul României a spus câteva cuvinte și despre sala și atmosfera din Pitești:

Deja sunt cuvintele de prisos. De la meciul trecut am spus: atmosferă superbă. Întotdeauna o sală nouă aduce un număr de spectatori mai mare și o ambianță mai frumoasă atrage publicul. Aici, în Pitești, nici nu aveam îndoieli că vom avea un public numeros și călduros pentru că sunt de mulți ani de zile adversar al Piteștiului. În 2015 am câștigat și Cupa României la Final 4-ul organizat la Pitești și știu foarte bine că piteștenii iubesc baschetul și apreciază efortul jucătorilor.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Bravo!
    Dragan,un orator incantator,un diplomat abil,un psiholog fin ,care stie ca romanul, daca ii vinzi deziluzii frumos impachetate,poate ofta usurat!

    cu 1 an în urmă (26.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Da, sunt de acord
    se descurcă foarte bine în fața jurnaliștilor ( l-am văzut de cîteva ori la TVR Timișoara). In general părerile lui nu ar trebui trecute cu vederea.
    Totuși eu insist că apărarea funcționează cît de cît. De fapt se cam contrazice singur, începe cu " Trebuia să încercăm să punem accent pe apărare. " După care spune ( foarte corect ) "Da dar am jucat și cu Bulgaria, cu un Mcintyre și cu o echipă care a marcat 62 de puncte" ( foarte puține).
    In schimb atacul este aproape sub orice critică, uneori penibil, chiar și cu Cipru. Joc previzibil, lent, uneori încercări individualiste, aruncări total deschise fără rezultat.
    Totuși cred că specialiștii ferebeului ar trebui să tragă concluzii la opiniile pertinente ale lui Dragan. Dar aștept prea mult din partea lor.

    cu 1 an în urmă (27.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!