Stiri Vulturi

Dragan Petricevic, după înfrângerea cu Bulgaria: „Nu pot să nu remarc efortul echipei”

Dragan Petricevic, după înfrângerea cu Bulgaria: „Nu pot să nu remarc efortul echipei”

România a pierdut la un singur punct confruntarea cu Bulgaria, 61-62, după o repriză secundă în care a evoluat mult mai bine decât în prima. Totuși, elevii lui Rosen Barchovski au gestionat mai bine finalul și au obținut un succes care le păstrează șansele la calificarea directă în preliminariile EuroBasket 2025.

Iată ce a declarat Dragan Petricevic la finalul partidei, întrebat fiind ce a lipsit în înfrângerea cu Bulgaria:

Clar că a lipsit foarte puțin din ceva. Poate câteva decizii mai bune în atac, la un moment dat. Noi am respectat planul nostru de joc în ceea ce privește apărarea. Am făcut și greșeli, bineînțeles, dar per total cred că în faza de apărare am jucat bine. Din păcate, în faza de atac, în prima repriză am ratat foarte multe aruncări deschise, iar în repriza a doua am avut câteva turnoveruri care s-au soldat cu contraatacuri curate, 1 la 0, ale echipei adverse. Cum am spus, ce a lipsit? Poate o singură apărare mai bună, poate o aruncare în plus mai bună, poate mai multă atenție la distribuirea mingii într-o fază sau două. Categoric că nu a lipsit foarte mult, cu atât părerea de rău este mai mare. Dar eu nu pot să nu remarc efortul echipei și modul cum s-a prezentat la acest meci. Față de meciul din Bulgaria, de exemplu, cred că ne-am prezentat la acest meci mult mai bine, chiar dacă Sasha Vezenkov nu este în lotul Bulgariei. Echipa Bulgariei are suficient de mulți jucători buni încât să joace un baschet de calitate.

În legătură cu noua arenă din Pitești, antrenorul principal al naționalei a răspuns următoarele:

Foarte bine, mulțumesc publicului! Publicul a fost unul formidabil, sala, cred că sunt de prisos cuvintele, este una foarte frumoasă. Felicitări piteștenilor și îmi doresc ca, mulți ani de-acum încolo, să o întrețină în stadiul în care este acum. Este o bijuterie.

Naționala masculină de baschet a României va juca duminică, 26 februarie, din nou în Pitești Arena, primind vizita Ciprului de la ora 16:30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!