Stiri Vulturi

Dragoș Diculescu, după meciul cu Albania: „Suntem pe drumul cel bun”

Dragoș Diculescu, după meciul cu Albania: „Suntem pe drumul cel bun”

Naționala masculină de seniori a României a izbutit miercuri, 19 iulie, să se impună cu scorul de 87 la 83 pe terenul Albaniei și, astfel, a început cu dreptul cea de-a treia fereastră a precalificărilor EuroBasket 2023.

Confruntarea din Durres a consemnat și revenirea lui Dragoș Diculescu la națională, jucător care anunțase vara trecută că se va retrage pentru o perioadă. Decizia baschetbalistului care a petrecut ultimele două stagiuni la Landstede Hammers Zwolle, în Olanda, a venit după un conflict cu Dragan Petricevic.

Sunt bucuros și recunoscător să mă întorc în angrenajul echipei naționale după mai bine de un an. Cred eu că atunci când îți reprezinți țara, reușitele individuale contează mai puțin. La echipa națională, frumusețea este că într-o zi anumiți jucători pot performa, iar în următorul meci alții pot ieși la rampă. Important este ca, la sfârșitul zilei, obiectivul să fie îndeplinit, adică să obținem victoria. Personal, de pe bancă, am observat că aveam nevoie de a ne asigura recuperările și de a crește intensitatea în defensivă. Restul reușitelor mele au venit ca un rezultat indirect al acestor lucruri mărunte, cât și a stilului meu de joc”, a spus jucătorul în vârstă de 23 de ani, după ce a adunat 15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și un indice al eficienței de +19 în cele 23 de minute petrecute pe teren în meciul din Albania.

În prima repriză, gazdele au jucat mai bine și au dictat ritmul disputei însă, după pauză, tricolorii au revenit și, în ciuda unui final cu emoții, au obținut victoria. Iată cum a descris Diculescu duelul din Durres:

Meciul cu Albania a fost unul intens. Dacă ne uităm pe tabelă, am reușit să câștigăm un high-scoring game în deplasare, împotriva unei naționale incomode. Din punct de vedere ofensiv, am reușit, în linii mari, să aplicăm sistemul ofensiv cerut de staff-ul tehnic. Am obținut aruncări de 3 deschise, am terminat cu 18 pase decisive și doar 7 mingi pierdute, fapt care a fost esențial în a câștiga acest meci. Defensiv, nu cred că am fost în cea mai bună formă, deși intensitatea a fost acolo. I-am permis adversarului 16 recuperări ofensive și i-am trimis foarte ușor la linia de libere în anumite momente. În perioadele în care ne-am achitat de sarcinile din defensivă, am reușit să avem un run solid și cred că, dacă reușeam să fructificăm momentul, puteam închide meciul mai devreme. Pentru a sumariza, o victorie necesar dar care nu ne mulțumește. Știm care este obiectivul nostru pentru această campanie și ne uităm cu încredere și entuziasm spre următorul meci, unde trebuie să nu mai repetăm aceleași greșeli.

Naționala României este pregătită de un nou antrenor, Mickey Gorka, ajutat de Vlad Pora, secund la CSM Târgu Mureș. L-am întrebat pe Dragoș Diculescu despre atmosfera din lot și despre cum se simte echipa sub comanda tehnicianul israelian.

Consider că, din punct de vedere al pregătirii, suntem pe drumul cel bun. Intensitatea noastră la antrenamente a crescut de la ședință la ședință. Cele două meciuri de pregătire ne-au oferit suficiente informații pentru a înțelege, pe termen scurt, ce funcționează și ce trebuie ajustat. Însă sunt de părere că cel mai important aspect este atitudinea pozitivă din cadrul lotului. În mod cert, trecem printr-o perioadă de adaptare în care noi, ca grup, încercăm să înțelegem filozofia noului antrenor și a staff-ului tehnic. Întotdeauna este incitant când începi o nouă campanie cu un staff nou, deși precalificările nu sunt locul în care ne doream să fim. Totuși, aceasta este realitatea și trebuie să ne confruntăm cu ea. „O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas”.

Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 18:30, în Pitești Arena, România va primi vizita Slovaciei în cea de-a doua partidă din această fereastră de precalificări. Iată ce așteptări are sportivul din Capitală de la acest meci:

Până la următorul meci este important să ne recuperăm fizic, să înțelegem greșelile confruntării cu Albania și să continuăm să fim constanți în a ne folosi punctele forte. Cunosc celebra frază „niciun meci nu seamănă cu altul”. Eu mi-aș dori să nu repetăm greșelile, să reușim un meci solid în defensivă și, cu ajutorul fanilor, să avem cât mai multe reușite în ofensivă. Dacă tot am vorbit de suporteri, am auzit de la colegii mei despre atmosfera creată la meciurile Piteștiului. Este pentru prima oară când voi juca în noua sală polivalentă și îmi doresc ca susținerea pentru echipa națională să fie similară. Avem nevoie de energia publicului și ne hrănim cu emoțiile trăite de ei, fie că sunt pozitive sau negative. Important este să le trăim împreună și să ne bucurăm de baschet. Și, la final, să fim învingători, desigur.

Confruntarea dintre România și Slovacia va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 1.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    La pauză cu Slovacia
    E -2, dar jocul e cumplit de slab. Lui Silvasan i-au trebuit 2 ani sa accepte că trebuie să se despartă de Kuti, nu știu cât timp îi ia israelianului de la cârma pentru a nu-l mai folosi. Richard penibil, Torok idem, Măciuca și Olah lupta in timp ce Diculescu...își așteaptă încă lăudătorii. Sa vedem ce va fi la final!

    cu 9 luni în urmă (22.07.2023) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Lupta Maciuca
    Impotriva noastra, ca avea 4 turnovers dupa primu sfert.

    cu 9 luni în urmă (22.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!