Stiri Vulturi

Dragoș Diculescu pierde duelul din BNXT League cu Viktor Gaddefors, Andrej Magdevski și Olaf Schaftenaar

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.12.2022

Dragoș Diculescu pierde duelul din BNXT League cu Viktor Gaddefors, Andrej Magdevski și Olaf Schaftenaar

Dragoș Diculescu și echipa sa, Landstede Hammers Zwolle, au suferit cel de-al doilea eșec în ultimele trei etape. Donar Groningen a fost călăul acestora, într-un meci disputat acasă și încheiat cu sorul de 72-69.

Cele două echipe s-au anihilat reciproc în primele minute, înainte ca Zwolle să se distanțeze la șapte lungimi. Această diferență a fost surmontată de gazde care conduceau după 10 minute cu 18-16 după un run de 9-0. Echipa lui Diculescu a venit din spate în debutul sfertului doi și până la pauza mare a reușit să treacă la conducere (36-39). Baschetbalistul român era cel mai bun marcator al disputei la intrarea la vestiare, cu 13 puncte.

Landstede Hammers au continuat evoluția solidă din finalul primei reprize și nu le-au permis adversarilor să treacă la conducere în vreun moment din sfertul al treilea. Astfel, cu 10 minute înainte de final, tabela indica 53-56. Avantajul oaspeților a crescut la cinci puncte, înaintea unui nou run de 9-0 al celor de la Donar, care conduceau cu 64-61. Acel parțial s-a dovedit decisiv în economia partidei, iar Groningen s-a impus cu 72-69.

Dragoș Diculescu a avut o nouă prestație reușită și a adăugat 17 puncte și 4 recuperări pentru echipa sa, reușind să transforme 7/11 aruncări din acțiune și 3/7 de la distanță. Felix Terins a fost cel mai bun marcator al lui Zwolle și totodată al disputei, reușind să încheie cu 21 de puncte.

De cealaltă parte, Viktor Gaddefors a fost cel mai valoros baschetbalist. Fostul jucător al lui Dinamo a încheiat cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 assist-uri, fiind decisiv pe finalul de joc. Andrej Magdevski, jucătorul lui CSM Petrolul Ploiești în stagiunea precedentă, s-a remarcat cu 10 puncte și 4 pase decisive. De asemenea, Olaf Schaftenaar, jucător trecut pe la Sibiu în sezonul 2021-22, a adăugat 7 puncte.

După acest meci, Landstede Hammers ocupă locul trei în Grupa A din BNXT League, cu un bilanț de 7-4. Următorul meci pentru Diculescu și compania este cel din Cupa Olandei, împotriva lui Lokomotief, programat sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 21:30.

*foto: Orange Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!