Stiri Vulturi

Dublă victorie a României împotriva Germaniei

Dan Oancia

Dan Oancia
12.07.2014

Selecţionata României a avut parte în această săptămână, la Mediaş, de două meciuri amicale echilibrate împotriva selecţionatei secunde a Germaniei. Dacă în prima întâlnire tricolorii pregătiți de trio-ul Marcel Țenter, Milorad Perovic și Claudiu Fometescu au reuşit să se impună joi seara cu scorul de 70-67, naționala României a izbutit același rezultat pozitiv și în cel de-al doilea amical, vineri seara, scorul fiind 80-71 (19-18, 09-20, 27-18, 25-15).

După cele două victorii de la Mediaș, care culminează cu încheierea primei părți de pregătire în vederea campaniei de calificare Eurobasket 2015, România se va deplasa cu un moral ridicat la turneul amical ce se va disputa în Macedonia, la Ohrid, și la care vor participa selecționatele Austriei, Georgiei și cea a gazdelor.

Chiar dacă nu a evoluat în fața unei echipe a Germaniei formată din jucătorii consacrați care au evoluat pentru „manschaft” și la ediția din 2013 a Eurobasket, ci în fața unor jucători de perspectivă, tineri, România a controlat cea mai mare parte a meciului, exceptând cel de-al doilea sfert. Principalele obiective ale celor doua staff-uri tehnice au fost să găsească formule de joc și soluții tehnico-tactice folositoare în partidele viitoare din campania de calificare.

Printre remarcați, în special din prisma jocului de atac, au fost Gutoaia și Nicoară, care s-au dovedit a fi și cei mai buni marcatori ai României, primul cu 24 de puncte, 2 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă, în timp ce Nicoară a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Cei mai activi jucători de la oaspeți au fost Pluskota 15 puncte, 9 recuperări și 3 intercepții, respectiv Saibou cu 13 puncte, patru recuperări, două recuperări și două pase decisive.

Restul marcatorilor pentru România: Silvăşan (11 puncte, 1 recuperare, 1 intercepție), Paul (9 p., 2 rec., 2 pase, 2 int.), Torok (6 p, 2 rec.), Andrei (5 p., 2 rec., 1 pasă, 1 int.), Mandache (2 p., 2 rec., 1 pasă, 4 int.), Ţibârnă (2 p., 1 rec.), Jucan (2 p., 3 rec., 1 pasa, 1 int.), Popa-Calotă (1 p., 1 rec, 1 int.). Au mai evoluat Szijarto(1 pasa, 1 int.), Căpuşan si Corpodean.

*Foto: novatv.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!