Stiri Vulturi

Echipa lui Dragoș Diculescu a pierdut finala Cupei Olandei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.03.2023

Echipa lui Dragoș Diculescu a pierdut finala Cupei Olandei

Landstede Hammers Zwolle a ratat șansa de a câștiga prima Cupă a Olandei din istoria clubului. Echipa lui Dragoș Diculescu a cedat cu scorul de 70-72, în ultimul act al competiției, în fața campioanei en-titre din BNXT League, ZZ Leiden.

Începutul de partidă a fost unul extrem de echilibrat, astfel că la capătul primului parțial, cele două echipe s-au anihilat reciproc și scorul era 19-19. Cei de la Leiden au încheiat într-o notă mai bună prima repriză și au reușit să intre cu un avantaj de cinci lungimi la cabine: 35-40.

Zwolle a început curajos a doua jumătate și a revenit la conducere printr-un run de 10-2. Adversarii lor nu s-au lăsat mai prejos și au ținut aproape. Scorul era 53-53 înaintea ultimelor 10 minute, iar sfertul patru avea să fie decisiv în economia partidei. Leiden s-a distanțat rapid la 12 puncte aici.

Finalul de meci a fost unul dramatic. Zwolle a revenit în meci cu un run de 9-0, care ducea scorul la 69-72 cu puțin sub 24 de secunde rămase de jucat. Cei de la Leiden au ratat două libere și și-au trimis adversarii la linia de pedeapsă. Gazdele meciului au marcat prima liberă și au reușit să o recupereze pe a doua, dar nu au mai avut inspirația necesară pentru a egala sau pentru a trimite partida în prelungiri, astfel că scorul final a fost 70-72.

Astfel, Landstede Hammers Zwolle rămâne în continuare fără trofeul Cupei Olandei în vitrină, pe când ZZ Leiden își trece această realizare în palmares pentru a patra oară în istorie. Reamintim că în drumul spre finală, Dragoș Diculescu și compania le-au învins pe Yoast United, Lokomotief și Feyenoord.

Landstede Hammers Zwolle va juca următorul meci în BNXT League duminică, 19 martie, de la ora 15:00, împotriva celor de la Antwerp Giants.

*foto: Orange Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!